Pana si in fotbalul asta al nostru captusit cu mediocritate, caducitate si faradelege, amatorismele stridente, strigatoare la cer, sunt anulate de zadarnicia din care s-au intrupat si de nimic altceva. In cazul celor de la CFR Cluj, ca indeosebi la e
Pana si in fotbalul asta al nostru captusit cu mediocritate, caducitate si faradelege, amatorismele stridente, strigatoare la cer, sunt anulate de zadarnicia din care s-au intrupat si de nimic altceva. In cazul celor de la CFR Cluj, ca indeosebi la ei ne refeream, ar fi culmea mitocaniei sa se invoce teribilele tare ale sistemului, intrucat tocmai de la adulmecarea si asimilarea acestora li s-a tras aparent blajinilor ardeleni falimentul pe care si l-au proiectat cu o inconstienta parca specifica. Dand-o putin dracului de obiectivitate de care mai toti ne cramponam, sa recunoastem ca asteptam de multa vreme sa se ridice o echipa, indeosebi din provincie, care sa mai zguduie putin din amploarea pe care si-au luat-o cele trei mari grupari din capitala. Cu Timisoara acelui Iancu ne-am lamurit de multa vreme, asa ca ne cramponaseram la un moment dat de amintitul CFR de la Cluj. Crunta si mare naivitate avuram, una pe care ar trebui sa ne-o reprosam macar ceva vreme, desi parca ne-ar fi stat la indemana cam toate premisele care sa ne conduca spre aceasta nasoala concluzie. De exemplu cuplul de conducatori Arpad P... si Iuliu M..., doi papitoi plini de ei si de ifosele aderente acestui soi de autosuficienti al caror simplu si simplist program se raporta numai la lozinci de genul: "Noi suntem ardeleni, deci cinstiti si corecti, vizam marea performanta, suntem profesionisti si nu vom apela nici de-ai dreacu' la metodele sudisto-miticiste pentru a ne atinge telul". Hai nu ma-nebuni, soro! Voi va gasirati sa va dedati la Liga Campionilor, cu toti dajghinatii pe care nici Jean Padureanu nu i-a mai suportat la Gloria aia puturoasa a lui, asta ca sa ne referim si la meciul direct - derby zonal, ce sa spun! - de alaltaieri seara. Asta ne-ar mai fi lipsit, sa-i vedem pe Jula, Minteuan si Coroian in Liga alaturi de Ronaldinho, Kaka si Rooney, ca-n rest le-aveam pe toate, ca-n bancul cu nea Bula. De parca nu ne-am aminti cu totii ca acum vreo doi, cand cu participarea aia revolutionara in fazele superioare ale celebrei competitii Cupa Intertoto i-am vazut pe niste adversari din strainatate spalandu-se cu furtunul dupa meci, imagini preluate in toata Europa. Asa, mai bine cu Gigi Becali. O radea lumea de noi si in cazul asta, dar macar sa rada sanatos si la standarde europene. Ca poate si asta e o cucerire a democratiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.