La numai cateva luni de la inaugurarea fabricii de la Calarasi, Saint-Gobain Isover Romania a inaugurat pe 15 mai 2007 o noua linie de productie a vatei minerale de sticla, in care a investit 35 milioane euro. Noua linie este localizata pe platforma
La numai cateva luni de la inaugurarea fabricii de la Calarasi, Saint-Gobain Isover Romania a inaugurat pe 15 mai 2007 o noua linie de productie a vatei minerale de sticla, in care a investit 35 milioane euro. Noua linie este localizata pe platforma industriala din Ploiesti, iar suprafata pe care este amplasata este de 10.000 mp. Investitia a oferit peste 100 de locuri de munca, numarul angajatilor fiind acum de 205. Aceasta fabrica este o premiera in Romania, fiind prima fabrica de vata minerala de sticla, ceea ce transforma tara noastra din importator exclusiv in producator si exportator.
Linia de productie are o capacitate anuala de 20.000 tone, iar volumul total al productiei, pana la sfarsitul anului 2007, este estimat la 16.000 tone. 50% din productia totala este exportata in tarile din Sud-Estul Europei, in special, in timp ce cealalta jumatate este distribuita pe piata interna. Prin aceasta extindere a productiei Saint-Gobain Isover Romania isi consolideaza pozitia de lider in domeniul materialelor izolante din Romania, detinand o cota de piata de 48% pe segmentul vatei de sticla, iar pentru vata bazaltica detine o cota de piata de 55%.
"Investitia in noua linie inseamna, de fapt, majorarea capacitatilor de productie si raspunde unei cereri din ce in ce mai mari existente pe piata produselor termoizolante si fonoabsorbante.
Prin aceasta investitie, Saint-Gobain Isover Romania isi consolideaza pozitia de lider, furnizand, la standarde inalte, produse ce beneficiaza de o tehnologie inovatoare", a declarat Razvan Stefanescu, director general al Saint-Gobain Isover Romania.
Pentru anul 2010, Saint-Gobain Isover Romania preconizeaza extinderea productiei prin inaugurarea, in cadrul fabricii din Ploiesti, unei a doua linii de productie, care sa asigure diversificarea gamei de produse din vata minerala de sticla.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.