"Pe termen lung, se va produce o repliere a cererii catre creditele imobiliare. Piata creditelor de consum va ajunge aproape de saturatie", a afirmat Georgescu. El a aratat ca principalii factori care vor determina aceasta evolutie sunt cresterea ven
"Pe termen lung, se va produce o repliere a cererii catre creditele imobiliare. Piata creditelor de consum va ajunge aproape de saturatie", a afirmat Georgescu. El a aratat ca principalii factori care vor determina aceasta evolutie sunt cresterea veniturilor, a ofertei de bunuri imobiliare, dinamizarea creditelor ipotecare, eliminarea constrangerilor de natura prudentiala si administrativa, precum si imbunatatirea standardului de viata. "Trebuie sa mentinem stabilitatea financiara si sa avem un echilibru extern sustenabil. In alte conditii, pot exista derapaje care influenteaza situatia debitorilor si, prin contaminare, a institutiilor financiar nebancare si a imprumutatorilor lor", a adaugat Georgescu. Potrivit datelor BNR, intermedierea financiara a crescut accelerat in ultimii ani, de la 9,3% in 2000 la 27,2% la sfarsitul anului trecut. Sectorul creditarii populatiei a avut cea mai importanta dinamica, reprezentand 11,5% din totalul de 27,2%. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.