Site-urile Evz.ro (al publicatiei "Evenimentul zilei") si Realitatea.net (al postului de stiri Realitatea TV) au pregatit inca un server pentru a face fata unui trafic mai mare de vizitatori. "Am solicitat partenerilor de la Softwin sa mai puna un se
Site-urile Evz.ro (al publicatiei "Evenimentul zilei") si Realitatea.net (al postului de stiri Realitatea TV) au pregatit inca un server pentru a face fata unui trafic mai mare de vizitatori. "Am solicitat partenerilor de la Softwin sa mai puna un server pe langa celelalte doua care lucreaza acum", a declarat, pentru NewsIn, Laurentiu Ciornei, content manager al Evz.ro. Acesta a mai spus ca, pentru sambata referendumului, estimeaza o crestere a traficului de 20 - 30% fata de o zi obisnuita.
Managerul departamentului New media al grupului Realitatea - Catavencu, Cristian Ditoiu, a declarat, pentru NewsIn, ca site-ul Realitatea.net s-a pregatit cu inca un server si un sistem care permite impartirea incarcarii pe mai multe servere. Acestea vor creste capacitatea actuala a site-ului cu 30%.
Redactorul-coordonator al site-ului Antena3.ro (site-ul postului de stiri Antena 3), Ovidiu Draghia, a declarat ca nu se asteapta la un trafic la fel de mare ca in ziua suspendarii, dar ca site-ul Antena3.ro este pregatit. "Am marit latimea de banda astfel incat site-ul sa faca fata la 40.000 - 50.000 de afisari pe ora, cam cate s-au inregistrat in ziua suspendarii lui Traian Basescu. De asemenea, am marit capacitatea de streaming video pentru a face fata la 4.000 - 5.000 de utilizatori", a declarat, pentru NewsIn, redactorul-coordonator al site-ului Antena3.ro, Ovidiu Draghia.
Site-ul de stiri Hotnews.ro nu s-a pregatit in mod special pentru ziua referendumului deoarece administratorii sai nu se asteapta la un trafic prea mare. "De referendum ma astept ca traficul sa fie mai mic ca in ziua suspendarii de catre Parlament, iar daca atunci nu am avut probleme cu site-ul, nu vom avea nici acum", a declarat, pentru NewsIn, Andrei Woinaroski, CEO Hotnews.ro.
Reprezentatii site-ului Jurnalul.ro (site-ul publicatiei "Jurnalul national") au declarat ca nu au facut niciun fel de pregatiri speciale pentru un eventual trafic foarte mare in sambata referendumului. "Nu cred ca se va produce o crestere a traficului in ziua de 19 mai, in schimb, pe 21 mai, traficul online va creste cu 7 - 8% deoarece oamenii vor dori sa comenteze evenimentele din weekend", a declarat, pentru NewsIn, managerul site-ului Jurnalul.ro, Cristian Severin.
Potrivit serviciului de monitorizare a traficului pe internet din Romania Trafic.ro, site-urile de stiri au inregistrat cresteri-record ale traficului online in data de 19 aprilie, in ziua suspendarii de catre Parlament a presedintelui Traian Basescu.
Site-ul de stiri Hotnews.ro a fost vizitat, in ziua de 19 aprilie, de 90.521 de utilizatori unici, cu 73,17% mai mult fata de joia precedenta, 12 aprilie. Site-ul de stiri Realitatea.net a inregistrat atunci un numar de 70.824 de utilizatori unici, cu 240% mai multi decat utilizatorii care au accesat site-ul cu o saptamana inainte. In acea zi, site-ul Antena3.ro a inregistrat si el o crestere de 185% fata de joia precedenta si a avut 68.880 de utilizatori.
Site-urile Evz.ro si Jurnalul.ro au inregistrat, in 19 aprilie, o crestere a traficului online de 20% fata de saptamana precedenta. Evz.ro a avut 83.697 de utilizatori in ziua suspendarii lui Traian Basescu, iar Jurnalul.ro 50.042 de utilizatori unici.
Presedintele Traian Basescu a fost suspendat de Parlament joi, 19 aprilie, iar sambata, 19 mai, va fi organizat un referendum in care cetatenii vor vota sustinerea sau respingerea deciziei de suspendare.
Trafic.ro este serviciul de monitorizare in Romania a audientei pe internet.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.