Statele membre si autoritatile UE au ajuns la un acord preliminar privind reducerea tarifelor de roaming percepute la utilizarea serviciilor de telefonie mobila pe teritoriul blocului comunitar, a declarat un oficial important al Comisiei Europene, c
Statele membre si autoritatile UE au ajuns la un acord preliminar privind reducerea tarifelor de roaming percepute la utilizarea serviciilor de telefonie mobila pe teritoriul blocului comunitar, a declarat un oficial important al Comisiei Europene, citat de Reuters. Seful directoratului pentru telecomunicatii al Comisie Europene, Fabio Colasanti, a confirmat acordul. "Va trebui supus aprobarii Parlamentului European si statelor membre", a afirmat Colasanti, pentru Reuters, dupa o intrunire la care au participat reprezentanti ai Parlamentului European, tarilor membre si Comisiei.
In primul an de aplicare a reglementarilor, pretul maxim platit de clienti va fi stabilit la 49 de eurocenti pe minut pentru efectuarea de apeluri in strainatate, respectiv 24 de eurocenti pentru primirea apelurilor, a declarat o sursa din cadrul UE. Pragul pentru tariful de interconectare perceput operatorilor de telefonie mobila va fi de 30 de eurocenti pe minut, a mai spus sursa, precizand ca tarifele maxime mentionate vor scadea in viitor. Limitele stabilite marti reprezinta un compromis intre institutiile europene, in conditiile in care Parlamentul a solicitat un tarif maxim de 45 de eurocenti pentru initierea apelurilor, respectiv 20 de eurocenti pentru primirea acestora, iar Germania, statul care detine presedintia UE, a propus impunerea unor limite de 60 de eurocenti, respectiv 30 de eurocenti.
In acelasi timp, asociatia operatorilor GSM (GSMA) a cerut ca limitele de pret sa fie stabilite la 65 de eurocenti, respectiv 35 de eurocenti, pentru a mentine concurenta din sector. Europenii platesc peste un euro pe minut pentru realizarea de apeluri in strainatate, potrivit Comisiei Europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.