Ministrul Transporturilor este decis sa exploateze la maximum "tara superba" in care traim. Ludovic Orban a anuntat ca va face tot posibilul pentru reabilitarea drumurilor spre zonele turistice, avand in vedere ca, in prezent, majoritatea se afla int
Ministrul Transporturilor este decis sa exploateze la maximum "tara superba" in care traim. Ludovic Orban a anuntat ca va face tot posibilul pentru reabilitarea drumurilor spre zonele turistice, avand in vedere ca, in prezent, majoritatea se afla intr-o stare deplorabila. Si daca in acest sens exista deja un program, nu se poate spune acelasi lucru si despre fondurile necesare. Este vorba despre 3.000 miliarde lei, suma care ar fi suficienta pentru sustinerea proiectului, dar pe care ministrul Orban trebuie s-o solicite Guvernului.
Potrivit Mediafax, programul national pentru drumuri spre zone turistice va fi prezentat in Guvern in maximum o luna. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, luni seara, la poalele Masivului Rarau, ca va aloca fonduri pentru reabilitarea accesului rutier pe acest munte in cadrul unui program national, insa are nevoie de bani de la bugetul de stat. El a spus ca in maximum o luna va prezenta in Guvern programul de realizare a drumurilor in zone cu potential turistic, precizand ca acestea pot avea rang de drum local, judetean sau national. Orban a mai precizat ca toate aceste cai de acces spre zone cu potential de dezvoltare turistica vor fi incluse in finantare in programul de asfaltare, pentru asigurarea accesului normal si civilizat in astfel de zone.
Ministrul Transporturilor declarase, la inceputul a saptamanii, la Suceava, ca va lansa un program multianual de dezvoltare a retelelor de drumuri in zone cu potential de dezvoltare turistica. "Mi-am dat seama ca ne zgarcim la tarate si ne mor animalele din curte", a spus ministrul, citat de agentia Mediafax. Orban a precizat ca va solicita in proiectul de buget pe anul 2008 alocarea a 3.000 miliarde lei pentru sustinerea acestui proiect. "Avem o tara superba, iar daca nu stim sa o fructificam pentru binele romanilor, ne facem singuri rau", a mai spus Ludovic Orban.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.