Actiunile companiei de intermediere SSIF Broker din Cluj -Napoca vor fi transferate, marti, de la categoria a doua la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti.
Promovarea actiunilor SSIF Broker a fost hotarata in Consiliul Bursei in data d
Actiunile companiei de intermediere SSIF Broker din Cluj -Napoca vor fi transferate, marti, de la categoria a doua la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti.
Promovarea actiunilor SSIF Broker a fost hotarata in Consiliul Bursei in data de 24 aprilie.
Codul Bursei stabileste printre cerintele de listare a unei companii la categoria I actiuni a BVB, o valoare a capitalurilor proprii din ultimul exercitiu financiar de cel putin echivalentul in lei a 8 milioane de euro, profit net in ultimii doi ani de activitate si un plan de afaceri pentru cel putin urmatorii doi ani calendaristici, informeaza Mediafax.
SSIF Broker are peste 3.500 de actionari, persoane fizice si juridice, si este singura firma de brokeraj tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti. Compania estimeaza ca va obtine in acest an un profit net de 30,8 milioane de lei, in urcare cu 41,7% fata de rezultatul raportat in 2006.
Bugetul pentru 2007 prevede venituri totale de 50,4 milioane de lei, in crestere cu 42,5%, si cheltuieli de 19,6 milioane de lei, cu 43,8% mai mari fata de anul precedent.
Actionarii firmei au aprobat la finele lunii aprilie majorarea capitalului social cu 37,6 milioane de lei, la 92,2 milioane de lei, dupa ce va fi finalizat procesul de fuziune prin absorbtie cu firmele de brokeraj HTI Valori Mobiliare, Compania Romana de Investitii - Investco si Transilvania Capital.
AGA a mai aprobat modificarea actului constitutiv al firmei, in sensul in care niciun actionar sa nu poata detine, individual sau actionand in mod concertat cu alte persoane, mai mult de 10% din capital.
AGA a mai decis ca inlocuirea administratorilor si a managerilor inainte de expirarea mandatului fara motivatii legate de performante si corectitudine va presupune remunerarea acestora cu sume egale cu 20 de retributii lunare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.