Groupe Societe Generale a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net de 168 milioane lei, cu 12 procente mai mult decat in perioada similara a anului trecut, pe fondul avansului creditelor acordate, se arata intr-un comunicat al banc
Groupe Societe Generale a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net de 168 milioane lei, cu 12 procente mai mult decat in perioada similara a anului trecut, pe fondul avansului creditelor acordate, se arata intr-un comunicat al bancii.
Astfel, portofoliul de credite al bancii a crescut cu 78% in primele trei luni din 2007, pana la 19 miliarde lei, in timp ce depozitele atrase au depasit 20 miliarde lei, in crestere cu 36% fata de anul precedent.
Imprumuturile acordate firmelor au crescut cu 64% fata de luna martie a anului 2006, iar creditele acordate populatiei au crescut cu 96% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
Totodata, venitul net bancar a crescut cu 39% in aceasta perioada.
Subsidiara romaneasca a grupului financiar francez SocGen, BRD - Groupe Societe Generale, este a doua banca din Romania, si detinea la sfarsitul lui 2006 o cota de piata dupa active de 16,28%, potrivit datelor bancii centrale. BRD SocGen are un capital social de 696,9 milioane lei si avea o capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de 16,09 miliarde lei (circa 4,9 miliarde euro).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.