Producatorul de sisteme de iluminat Hella Lighting Romania si-a revizuit in sens negativ estimarile privind cifra de afaceri din acest an la noua milioane euro, mai putin cu 25% decat initial. Motivul principal il constituie esecul incheierii unui

Producatorul de sisteme de iluminat Hella Lighting Romania si-a revizuit in sens negativ estimarile privind cifra de afaceri din acest an la noua milioane euro, mai putin cu 25% decat initial. Motivul principal il constituie esecul incheierii unui contract extern.
"Am fost nevoiti sa ne revizuim estimarile initiale, pentru ca nu am reusit sa finalizam cu Jandarmeria franceza un contract pentru furnizarea de girofare pentru masinile de interventie, care ar fi trebuit sa se deruleze de la inceputul anului 2008. Cu toate acestea, pana la sfarsitul acestui an estimam ca ne vom atinge obiectivul fixat initial, de sase milioane de euro", a declarat directorul financiar al companiei, Lucian Ilin, citat de Mediafax. Totusi, firma isi mentine estimarile cu privire la cifra de afaceri pentru anul financiar urmator, de 40 de milioane de euro. Anii urmatori vor aduce o crestere accelerata a cifrei de afaceri odata cu relocarea in judetul Timis a unor unitati de productie detinute de compania-mama in Austria, Germania, Finlanda si Mexic. "Cifra de afaceri se va majora pe masura ce o serie de proiecte de realizare a unor repere vor fi relocate in Romania din Austria, Germania, Finlanda si Mexic. Transferul este determinat de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si de forta de munca specializata si ieftina", a adaugat Ilin. Compania, detinuta in proportii egale de HellaKGAA Hueck&Co si Schieffer, produce sisteme de iluminat si cablaje pentru industria auto pentru marci precum Mercedes, Aprilia, John Deer, JB, Ford, Opel si grupul Volkswagen. Firma deruleaza negocieri pentru incheierea de contracte si cu producatori de autovehicule din Romania, insa pana in prezent nu a fost incheiat niciun contract.
Hella Ligting Romania opereaza doua unitati de productie in judetul Timis. Fabrica de la Sannicolaul Mare, unitate de testare a produselor, realizeaza cablaje de conectare intre instalatia electrica si caroserie, iar la Lugoj sunt realizate toate reperele sistemului de iluminat, cu exceptia lampilor. Investitia totala in cele doua unitati de productie s-a ridicat la circa opt milioane de euro, din care 7,5 milioane euro au fost alocati fabricii din Lugoj.

Fabrica de la Timisoara nu se va extinde

Grupul Hella mai detine o companie in Romania, Hella Electronics Romania, care a deschis in luna septembrie 2006 o fabrica la Timisoara. Unitatea produce senzori de pedale, dispozitive de control al instalatiilor de incalzire, componente pentru faruri cu xenon si diverse alte sisteme electronice de control.
Investitia totala in aceasta fabrica, amplasata in vecinatatea soselei de centura si a Aeroportului International Timisoara, s-a ridicat la 12 milioane de euro.
Uzina are o suprafata utila de 8.200 metri patrati, din care 4.800 metri patrati sunt spatii de productie. Reprezentantii companiei sustin ca nu vor fi realizate investitii semnificative in extinderea unitatilor de productie, determinata de transferul capacitatilor din strainatate, pentru ca vor fi aduse utilaje aflate deja in functiune a caror valoare ajunge la cateva milioane de euro.
Infiintat in anul 1899, concernul Hella KGAA Hueck&Co are trei divizii, Lampi, Electronice si Distributie postvanzare, si detine 65 de unitati de productie la nivel mondial. Divizia auto a grupului produce faruri, lampi de semnalizare, lampi de interior, cablaje, senzori, sisteme electronice si programe aferente acestora.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.