Zeci de companii austriece si-au confirmat participarea la conferinta de astazi "Oportunitati de afaceri in Bucuresti". Initiata de PMB, conferinta care se desfasoara la Viena, in sediul Reiffeisen Zentralbank, va reuni, in afara participantilor aust

Zeci de companii austriece si-au confirmat participarea la conferinta de astazi "Oportunitati de afaceri in Bucuresti". Initiata de PMB, conferinta care se desfasoara la Viena, in sediul Reiffeisen Zentralbank, va reuni, in afara participantilor austrieci, si reprezentantii a 26 de companii romanesti. La conferinta mai participa primarii sectoarelor 3, 4 si 6, plus 32 de consilieri ai PMB. Organizarea evenimentului "Sampling Bucharest" - Zilele Bucurestiului la Viena (planificat meticulos de peste o jumatate de an) a fost sprijinita de sponsori ca BCR, PETROM, Raiffeisen BANK si mai ales OMNIASIG, avand ca partener compania TriGranit, dar si de a directorilor Dana Seiciu (economic) si Calin Mocanu (cultural).

Proiectele de investitii

Potrivit reprezentantului World Trade Institute Bucharest, Dana Seiciu, printre subiectele care vor fi abordate in cadrul acestuia se numara "Strategia de dezvoltare a Guvernului Romaniei, la nivel local - Zona Metropolitana; Dezvoltarea urbana si mediul inconjurator; Strategiile guvernamentale de dezvoltare a infrastructurii in Bucuresti si Romania; Strategia PMB pentru perioada 2007 - 2010: cadrul legislativ, tendinte generale de dezvoltare, investitiile directe la nivel local", precum si prezentarea unor proiecte de investitie in curs de derulare sau a unora de finantare a acestora. In ceea ce priveste proiectele de investitii ale Primariei pentru perioada urmatoare, Dana Seiciu ne-a declarat ca acestea sunt "Arena Bucurestilor " - constructie unica in Capitala ca marime si destinatie - Centrul Multifunctional (sportiv, cultural, conferinte) si Amfiteatru (pentru spectacole in aer liber); Parcarea subterana Gara de Nord; Proiectul de reconstructie si modernizare a Stadionului Lia Manoliu si proiectul de constructie a Stadionului de atletism in vecinatatea Stadionului Lia Manoliu; Proiectul "Mobilier urban", "NetCity", reteaua metropolitana de fibra optica a Municipiului Bucuresti; "Metropolis Park" (parc tehnologic IT&C), precum si dezvoltarea infrastructurii de transport public. "Trebuie sa scapam o data de colacii de pe stalpii din Bucuresti", a afirmat Dana Seiciu, subliniind ca si-au anuntat participarea la forum 35-40 de oameni de afaceri romani. "Oamenii de afaceri romani se vor intalni cu cei austrieci la Camera Federala a Austriei pentru a discuta oportunitatile de afaceri din aceste domenii. Nu e vorba despre o prezentare anume, dar sunt interesati indeosebi de domeniile imobiliar, constructii, furnizare si achizitie de materiale, IT si transportul urban", a incheiat Dana Seiciu.

OeKB: Romania, principala destinatie a investitorilor

In urma cu cateva saptamani, Oesterreichische Kontrollbank (OeKB) arata intr-un raport ca anul acesta Romania va fi principala destinatie pentru investitorii austrieci, atragand 20% din investitiile directe noi operate de companiile din Austria in Europa Centrala si de Est. Activitatea investitorilor austrieci se va intensifica la nivelul intregii regiuni, dar o cincime a investitiilor se va indrepta numai catre Romania, urmata de Bulgaria, Rusia si Ucraina. Cele patru tari vor atrage aproape jumatate (49%) din sumele totale. Investitorii austrieci au programat pentru acest an 169 de proiecte de investitii noi in tarile din regiunea central si est-europeana unde nu sunt inca prezenti. Investitiile vor fi orientate, in mare parte, catre sectoarele de productie, constructii, dar si catre industria bancara si a serviciilor pentru companii, se spune in raport. Companiile din Austria sunt cel mai optimiste in legatura cu evolutia mediului de afaceri din Romania, Rusia, Bulgaria si Ucraina la nivelul Europei Centrale si de Est. Optimismul companiilor este cuantificat in functie de evolutia generala a economiei, situatia actuala si asteptarile mediului de afaceri si nivelul investitiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.