Constantin Gheorghe, presedintele CCA, a declarat ieri ca la finala Cupei Romaniei ar putea oficia o brigada din strainatate, desi acum doua saptamani spunea ca isi da demisia daca ii va fi impusa o asemenea masura. "Uneori te mai ia gura pe dinainte
Constantin Gheorghe, presedintele CCA, a declarat ieri ca la finala Cupei Romaniei ar putea oficia o brigada din strainatate, desi acum doua saptamani spunea ca isi da demisia daca ii va fi impusa o asemenea masura. "Uneori te mai ia gura pe dinainte. Chiar si presedintele de onoare al CCA, Nicolae Rainea, m-a intrebat daca nu m-am grabit cu aceasta afirmatie. Noi insistam ca arbitrii sa fie romani la finala Cupei Romaniei, dar cele doua cluburi (n.r. Poli Timisoara si Rapid) si-au manifestat intentia de a fi arbitrati de o brigada straina. Am facut o greseala cand am adus arbitri straini la semifinala. Eu sunt vinovat ca am creat precedentul. Daca vom aduce arbitri straini la aceasta partida vreau sa fie o brigada de elita", a declarat ieri Costica "Valcea". Acesta a explicat halucinant delegarea lui Sorin Corpodean la un meci de Liga a II-a dupa ce cu o etapa inainte a gresit grav la intalnirea dintre Poli Iasi si Dinamo. "El a fost delegat la liga a doua pentru ca fusese ales sa arbitreze in Slovacia. Nu era tocmai corect sa le trimitem un arbitru suspendat. Pedeapsa se va vedea in etapele viitoare pentru ca nu este permis ca la experienta lui sa aiba o asemenea comportare. A fost vorba de superficialitate", a justificat seful CCA. Constantin Gheorghe a vorbit si despre acuzatiile lansate sambata de cei de la Pandurii Tg. Jiu, care au sustinut ca arbitrul Ovidiu Hategan mirosea a bautura la meciul cu FC Vaslui. "Nu cred ca exista un arbitru la un asemenea nivel care sa bea inainte de meci. Eu, daca as fi fost observatorul partidei as fi solicitat o fiola. Conducerea gruparii din Targu Jiu a declarat ca vor aduce dovezi ca arbitrul a baut, dar eu nu cred. E de neconceput ca un arbitru sa bea la un asemenea nivel", a spus "Valcea". Acesta si-a expus si planurile pentru sezonul viitor. Astfel, dupa ce arbitrii vor fi consiliati in vacanta de catre Pierluigi Collina, la cursul de instruire din iunie, ei ar urma sa-si sporeasca veniturile in campionatul urmator, cand baremul unui central ar ajunge la 1000 de euro, bani din care fiecare arbitru isi va asigura insa cazarea si masa. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.