Presedintele bancii franceze Société Générale, Daniel Bouton, a identificat opt institutii de credit, inclusiv UniCredit, cu care ar putea incheia un acord de fuziune, potrivit unei publicatii periodice a sindicatului francez CGT. Bouton a avut o
Presedintele bancii franceze Société Générale, Daniel Bouton, a identificat opt institutii de credit, inclusiv UniCredit, cu care ar putea incheia un acord de fuziune, potrivit unei publicatii periodice a sindicatului francez CGT. Bouton a avut o intalnire cu cinci sindicate, la 9 mai, a aratat CGT. "Daniel Bouton a prezentat in mod clar o lista, aratand ca au avut loc discutii bilaterale cu banci europene", se arata in articol. Oficialul a precizat ca un acord cu Unicredit ar fi "inteligent", iar conducerea Société Générale va analiza optiunea.
Reprezentantii bancii nu au putut fi contactati imediat pentru comentarii. Pe de alta parte, sindicalistii GTC sunt ingrijorati de posibilitatea efectuarii de disponibilizari, in cazul fuziunii Société Générale cu o institutie similara. "Sintagma <> este sinonima cu disponibilizari", se mai spune in publicatie, informeaza Reuters, preluat de Mediafax. Actiunile Société Générale s-au apreciat semnificativ in ultima luna, pe fondul speculatiilor referitoare la o posibila achizitie a bancii franceze.
UniCredit a aratat, la inceputul saptamanii, ca Société Générale si concurentul italian Capitalia reprezinta oportunitati de preluare, dupa ce a anuntat, in aprilie, ca a abordat institutia de credit franceza pentru a analiza posibilitatile de dezvoltare. Société Générale si UniCredit au negat implicarea in negocieri de fuziune. Cotatia titlurilor Société Générale a crescut vineri cu 4%, la 155,7 euro, iar actiunile UniCredit s-au depreciat cu 0,8% in tranzactiile de dupa-amiaza. Banca franceza este prezenta in Romania prin BRD-Groupe Société Générale, a doua mare banca de pe piata in functie de active, precum si prin alte activitati, cum ar fi leasing sau brokeraj.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.