American International Group (AIG), cel mai mare grup de asigurari la nivel mondial, a raportat pentru primul trimestru o crestere de 29% a profitului net, pe fondul dezvoltarii operatiunilor din domeniul asigurarilor de proprietati. Profitul net al
American International Group (AIG), cel mai mare grup de asigurari la nivel mondial, a raportat pentru primul trimestru o crestere de 29% a profitului net, pe fondul dezvoltarii operatiunilor din domeniul asigurarilor de proprietati. Profitul net al AIG a urcat in primele trei luni ale anului la 4,13 miliarde de dolari, respectiv 1,58 dolari pe actiune, de la 3,2 miliarde de dolari, in aceeasi perioada a anului trecut, fiind peste estimarile analistilor.
Divizia financiara de consum a AIG are un portofoliu de imprumuturi de peste 24 de miliarde de dolari si a colaborat in ultima perioada cu reprezentantii Biroului american pentru Economii in legatura cu credite neperformante acordate in perioada 2003-2006.
"Discutiile cu Biroul pentru Economii sunt avansate", a declarat purtatorul de cuvant al grupului, Chris Winans. Majoritatea asiguratorilor au inregistrat castiguri importante in domeniul investitiilor, in conditiile in care indicele bursier Standard & Poor's 500 s-a apreciat cu 5,4% in primele trei luni ale anului. Avansul consemnat de operatiunile internationale de asigurari de viata si pensii a fost de 13,9%, dar pe piata locala activitatile de profil au inregistrat un declin de 5,7%.
Grupul este prezent in Romania prin AIG Life Asigurari Romania, care a fost infiintata in 1998, principalul actionar fiind American Life Insurance Company (ALICO). AIG Life Asigurari Romania a subscris anul trecut prime in valoare de aproape 140 milioane lei, in crestere cu peste 33%, inregistrand totodata si o majorare a activelor de 45%, la nivelul de 310,7 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.