Compania italiana Eni, al patrulea mare producator european de energie, a consemnat in primul trimestru un profit net de 2,68 miliarde euro, in scadere cu 9,3% fata de valoarea aferenta perioadei similare din 2006, si a majorat obiectivul privind niv
Compania italiana Eni, al patrulea mare producator european de energie, a consemnat in primul trimestru un profit net de 2,68 miliarde euro, in scadere cu 9,3% fata de valoarea aferenta perioadei similare din 2006, si a majorat obiectivul privind nivelul productiei in 2007.
Rezultatul s-a plasat peste estimarile analistilor, care au prognozat, in medie, un profit net de 2,37 miliarde euro.
Profitul inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor a scazut la 5,25 miliarde euro in primele trei luni, de la 5,53 miliarde euro in intervalul similar din 2006. Productia de hidrocarburi s-a redus cu 5,1%, la 1,73 milioane de barili echivalent petrol pe zi, evolutie determinata, in principal, de anularea, de catre Venezuela, a contractului privind exploatarea zacamantului petrolier Dacion.
"Primul trimestru din 2007 a fost afectat de scaderea pretului petrolului, de aprecierea euro si de vanzarile reduse de gaze si alte produse, pe fondul temperaturilor neobisnuit de ridicate", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al grupului italian, Paolo Scaroni. Pentru anul 2007, Eni prognozeaza ca productia de petrol si gaze naturale se va mentine la nivelul inregistrat in anul anterior, de 1,77 milioane de barili echivalent petrol pe zi.
Compania a revizuit in sens pozitiv estimarea privind cresterea productiei in intervalul 2007-2010, de la 3% la 4%, in conditiile realizarii unor achizitii in Golful Mexic, Congo si Alaska, pentru 11 miliarde dolari. Cotatia titlurilor Eni a avansat cu 0,65%, pana la 07.45 GMT, la 24,61 euro, in conditiile in care indicele DJ Stoxx al companiilor din sectoarele petrolier si al gazelor naturale a coborat cu 0,73%.
Grupul este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Agip Romania, detinuta in proportie de 99,95% de Eni International - Olanda. Agip a fost infiintata in anul 1994 si desfasoara activitati in domeniile de distributie a produselor petroliere si retail.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.