Compania franceza Gaz de France International vrea sa produca si sa distribuie energie electrica in Romania, a declarat directorul local de dezvoltare, Tanguy Moulin Fournier, citat de Mediafax. "GdF urmareste cu interes privatizarile din acest domen
Compania franceza Gaz de France International vrea sa produca si sa distribuie energie electrica in Romania, a declarat directorul local de dezvoltare, Tanguy Moulin Fournier, citat de Mediafax. "GdF urmareste cu interes privatizarile din acest domeniu in Romania", a spus Fournier, adaugand ca un alt obiectiv al companiei pe care o reprezinta este consolidarea pe piata romaneasca a productiei si a inmagazinarii de gaze. Autoritatile de la Bucuresti intentioneaza sa privatizeze termocentralele, precum si firmele de distributie a electricitatii ramase in proprietatea firmei de stat Electrica.
GdF este al doilea operator in domeniul inmagazinarii de gaze din Europa, cu o capacitate utila de stocare de 9,1 miliarde metri cubi.
Gaz de France International a preluat compania Depomures Targu Mures de la combinatul chimic Azomures, tranzactia fiind analizata de catre Consiliul Concurentei. Depomures a fost infiintata in 2002 si are ca obiect de activitate inmagazinarea gazelor naturale in depozitul din Targu Mures.
Gaz de France International face parte din grupul Gaz de France si mai detine in Romania Distrigaz Sud, Vital Gaz si Gena Rom Gestiune Energetica SRL. In luna februarie 2007, Gaz de France International a achizitionat un pachet de actiuni reprezentand 65% din capitalul social al Amgaz Medias.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.