Ministrul Mediului si Dezvoltarii durabile, Attila Korodi, a declarat vineri ca anul 2007 va fi unul foarte cald, ajungandu-se la fenomenul de seceta, resimtit deja prin scaderea considerabila a debitului Dunarii si al principalelor cursuri de apa di
Ministrul Mediului si Dezvoltarii durabile, Attila Korodi, a declarat vineri ca anul 2007 va fi unul foarte cald, ajungandu-se la fenomenul de seceta, resimtit deja prin scaderea considerabila a debitului Dunarii si al principalelor cursuri de apa din tara. "Nivelul Dunarii si al principalelor cursuri de apa a scazut simtitor. Vom avea un an foarte cald si secetos", a spus Korodi.
Prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru lunile aprilie-septembrie 2007 indica ploi in cantitati care pot depasi, izolat, 80 l/mp in zona de nord si seceta agro-meteorologica in zona sudica, mai ales in Dobrogea.
Temperaturile vor fi mai mari cu 1-2 grade in fiecare luna din anul 2007, fata de anii precedenti, ceea ce va conduce la o reducere a rezervei de apa in zonele din sudul, estul si sud-estul tarii. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.