Romania este interesata sa promoveze Dunarea ca una dintre axele care conecteaza sud-estul Europei de Regiunea Marii Negre, a declarat, ieri, la Zagreb, premierul Calin Popescu Tariceanu, in discursul rostit la summit-ul Procesului de Cooperare in Su
Romania este interesata sa promoveze Dunarea ca una dintre axele care conecteaza sud-estul Europei de Regiunea Marii Negre, a declarat, ieri, la Zagreb, premierul Calin Popescu Tariceanu, in discursul rostit la summit-ul Procesului de Cooperare in Sud-Estul Europei (SEECP). ‘Trebuie sa vedem ce ne uneste si trebuie sa raspundem asteptarilor partenerilor nostri din Vest, dezvoltand proiecte precum conducta de petrol paneuropean’, a aratat Tariceanu. ‘O privire asupra situatiei politice din regiune releva faptul ca, desi progresele sunt importante, ceea ce a ramas de rezolvat nu constituie o misiune usoara. Indeplinirea angajamentelor privind apropierea de Uniunea Europeana sau gasirea unei cai de compromis si a unei solutii acceptabile pentru toti in privinta Kosovo sunt doar doua exemple’, a spus premierul. La reuniune au fost prezenti cancelarul german, Angela Merkel, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, comisarul pentru extindere, Olli Rehn, si secretarul general adjunct al NATO, Alessandro Minuto-Rizzo.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.