Conducatorii si jucatorii lui Dinamo au participat, joi noapte, la petrecerea organizata de suporteri cu prilejul implinirii a zece ani de la incendierea peluzei din Ghencea. „Cainii“ au cantat imnuri ale echipei din Soseaua Stefan cel M
Conducatorii si jucatorii lui Dinamo au participat, joi noapte, la petrecerea organizata de suporteri cu prilejul implinirii a zece ani de la incendierea peluzei din Ghencea. „Cainii“ au cantat imnuri ale echipei din Soseaua Stefan cel Mare, dar si mai multe sloganuri impotriva rivalelor Steaua si Rapid. „Ole-ole, ole-ola pe 10 mai am ars Ghencea“, a fost cantecul favorit al jucatorilor si fanilor. S-au auzit si lozinci cu caracter rasist, care ar putea face ca Dinamo sa intre in vizorul Comisiei de Disciplina, dar si al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii: „Cine acum sare nici spurcat nu e, nici tigan nu e, sare cine e caine“. La petrecere a participat si antrenorul Mircea Rednic, care si-a prelungit, ieri, contractul cu „alb-rosii“.

Joi noapte, Dinamo a continuat o traditie greu de inteles pentru o societate civilizata. Actionari, antrenori si suporteri s-au strans la un bar de pe Soseaua Stefan cel Mare si au sarbatorit implinirea a zece ani de la incendierea peluzei din Ghencea. Claudiu Niculescu si Compania au dansat si au cantat alaturi de suporteri, sloganul cel mai des auzit fii nd: „Ole-ole, ole-ola, pe 10 mai am ars Ghencea“. Asa cum se poate vedea pe un filmulet postat pe www.dinamomania.net, Ionel Danciulescu si Andrei Margaritescu au dat tonul la scandari, fapt ce i-a facut pe suporteri sa scandeze: „Suntem mandri de voi“. Din cand in cand, DJ-ul dadea mai incet muzica house pentru ca vocile dinamovistilor sa se auda mai clar. S-au putut deslusi cantecele obisnuite ale Peluzei „Catalin Haldan“, gen „Ole-ole, ole-ola, aplaudati campioana“ sau „Cei ce sunt dinamovisti niciodata nu sunt tristi“.

'Cåinii rosii>> pot intra in atentia CNCD
In euforia petrecerii, fanii dinamovisti nu au uitat sa strige traditionalul „Ole, ole, ole, ole, Steaua, m...“. Scandarile razboinice nu s-au oprit, insa, aici. „Cainii rosii“ au mai inventat un cantec in care au facut referire la stelisti si rapidisti, „alintati“ cu apelativul „spurcati“ si respectiv „tigani“: „Cine acum sare nici spurcat nu e, nici tigan nu e, sare cine e caine“. Pentru aceasta din urma scandare, clubul din Soseaua Stefan cel Mare ar putea avea probleme cu Comisia de Disciplina si cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Desi nu a fost un eveniment oficial, sarbatoarea de joi noapte a capatat greutate prin prisma prezentei actionarilor, antrenorilor si jucatorilor.

Dupa petrecere, Rednic a semnat un nou contract
Antrenorul Mircea Rednic a semnat, ieri, un nou contract cu FC Dinamo, valabil pe doua sezoane, din 2007 pana in 2009, in cadrul unei conferinte de presa la care a fost prezent si directorul executiv Cristi Borcea. „Am cazut de acord, am semnat azi un contract pe o perioada de doi ani clar. Ar fi fost pacat sa nu continuam impreuna. De la Dinamo nu va pleca nimeni“, a afirmat Borcea, care a subliniat ca atat el, cat si Rednic sunt multumiti, din punct de vedere financiar, de contract. Noua intelegere a fost semnata, in trei exemplare, in fata jurnalistilor. „Sunt multumit si fericit ca imi continui munca. Ar fi fost pacat sa nu continuam, sper sa-mi realizez obiectivele propuse“, a afirmat Rednic. Tehicianul a firmat ca, in iarna, el a fost cel care nu a dorit sa semneze un nou contract cu Dinamo, desi la vremea respectiva atat oficialii dinamovisti, cat si tehnicianul au anuntat prelungirea intelegerii.

Gigi Becali nu este nici el 'usa de biserica>>
Acesta nu este primul caz in care vreun conducator de club de la noi din tara este acuzat de scandari rasiste. La inceputul anului trecut, Gigi Becali a fost surprins cantand la o petrecere, alaturi de Adi de la Valcea, sloganuri pentru care clubul Steaua a fost sanctionat atat in campionat, cat si in cupele europene (meciul cu Shelbourne).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.