In fiecare an, anotimpul primaverii este momentul in care celebra soprana Maria Slatinaru Nistor, de aproape doua decenii maestra de canto a Universitatii muzicale bucurestene, prezinta publicului studentii clasei sale. "Marca" acestui ilust

In fiecare an, anotimpul primaverii este momentul in care celebra soprana Maria Slatinaru Nistor, de aproape doua decenii maestra de canto a Universitatii muzicale bucurestene, prezinta publicului studentii clasei sale. "Marca" acestui ilustru professor, care a oferit scenei lirice numeroase vedete de opera, se recunoaste imediat prin rigoarea pregatirii tehnice, calitatea glasurilor, a expresiei si repertoriului. La sala Dalles, sub genericul "Cantul… Primaverii", concertul care a beneficiat de colaborarea tanarului pianist Alexandru Petrovici, ne-a convins inca o data de perspectivele unui talent. Voci tinere, o comunicare fireasca a imaginilor muzicale si, poate in primul rand, insusirile necesare unei viitoare cariere merita a fi observate inca din aceasta perioada a debutuilor. Iata nume de care vom auzi in stagiunile viitoare - Ana Cebotari, Valentina Nafornita, Cristina Chitimia, Diana Dinu, Ana Maria Samson, Patricia Deheleanu, Adreea Iftimescu, Iulia Dan. Un relief aparte, printre aceste tinere sperante, l-a avut vocea generoasa a Georgianei Marin, deja invitata pe scena Operei Nationale cu roluri importante, si cea fermecator delicata a sopranei Mirela Bunoaica, laureata de curand cu premiul I la Concursul »Ionel Perlea ». Intr-o ambianta exclusiv feminina, tenorul Vlad Mirita, aflat acum la hotarul unei mari cariere, a fost acea prezenta vocala senzationala care justifica si se armonizeaza cu gratia muzicala a tinerelor voci ce l-au inconjurat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.