Prin jocul mediatic se incearca acreditarea ideii ca seful statului incadreaza toti oamenii de afaceri in randul oligarhilor, a declarat, ieri, Traian Basescu, la reuninea organizata de Consiliul National al Intreprinderilor private mici si mijlocii
Prin jocul mediatic se incearca acreditarea ideii ca seful statului incadreaza toti oamenii de afaceri in randul oligarhilor, a declarat, ieri, Traian Basescu, la reuninea organizata de Consiliul National al Intreprinderilor private mici si mijlocii cu ocazia a "136 de ani de miscare patronala in Romania". In acest cadru, Traian Basescu a tinut sa clarifice, din nou, unele aspecte ale discursului sau care, a adaugat seful suspendat al statului, prin jocul mediatic, risca sa creeze confuzii intre declaratiile sale cu privire la oligarhi si sustinere sa pentru oamenii de afaceri cinstiti. "Stim cine sunt oligarhii. Stim de cine vorbim si nu ne referim la patronii cinstiti care si-au dezvoltat afacerile", a spus Basescu, precizand ca oligarhii se recunosc dupa anumite trasaturi. Basescu a explicat ca atunci cand vorbeste despre oligarhi se refera la persoanele care "exercita netransparent puterea" sau o exercita transparent, dar pentru propriul interes. In fine, oligarhi sunt si cei care fac afaceri tocmai pentru ca "cineva da o ordonanta de urgenta sau decide o scutire de la taxa impozitelor pentru companiile lor, pentru ca baietii destepti au generat pierderi din sectorul energetic". Referitor la sistemul oligarhic, presedintele suspendat a dat exemplul unei initiative legilsative prin care deturnarea scopului creditelor luate de la banci iese din sfera penalului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.