Piata asigurarilor ar putea depasi in acest an doua miliarde de euro ca volum de afaceri, potrivit reprezentantilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Segmentele cu cele mai bune perspective de crestere sunt reprezentate de asigurarile de
Piata asigurarilor ar putea depasi in acest an doua miliarde de euro ca volum de afaceri, potrivit reprezentantilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Segmentele cu cele mai bune perspective de crestere sunt reprezentate de asigurarile de locuinte, asigurarile de viata, dar si cele de sanatate.
Mai multi experti din domeniu au participat, ieri, la Cluj, la dezbaterea "Dialog si solutii pentru noi directii de dezvoltare a pietei de asigurari din regiunea Nord-Vest", ocazie cu care specialistii din zona asigurarilor au prezentat si tendinte de evolutie a pietei. "Asigurarile de locuinte reprezinta o oportunitate si vor reprezenta o linie buna de business, in functie si de evolutia proiectului pe linie legislativa desigur, iar pe segmentul asigurarilor de viata se inregistreaza cresteri constante", a precizat Aurelia Cristea, membru al consiliului CSA. Potrivit datelor preliminare aferente primului trimestru din 2007, primele brute subscrise au fost de peste 670 de milioane de euro. Un procent de aproximativ 80% din prime provine din asigurarile generale, care au crescut in termeni nominali cu 37% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Asigurarile de viata au inregistrat o crestere mult mai accentuata, de peste 60%. Clasele de asigurari care domina portofoliile asiguratorilor sunt cele auto, atat cele de bunuri, cat si cele de raspundere civila, cu un procent cumulat in total asigurari generale de peste 70%. In cazul asigurarilor de credite, primele subscrise au crescut cu mult peste media pietei, respectiv cu 133%. "Exista semne vizibile ca populatia se indreapta si inspre alte forme de asigurari decat cele auto, spre asigurari de viata si alte segmente", a aratat Angela Toncescu, presedinte al CSA.
Reprezentantii CSA au mai precizat cu ocazia dezbaterii de la Cluj ca organizatia se va implica in pregatirea profesionala a persoanelor care lucreaza in domeniul asigurarilor. Dezbaterea "Dialog si solutii pentru noi directii de dezvoltare a pietei de asigurari din regiunea Nord-Vest" a fost organizata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu scopul de a facilita comunicarea cu reprezentantii industriei de asigurari si ai administratiei publice locale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.