Steaua a invins miercuri seara, in Ghencea, cu 2-0 pe Ceahlaul si a trecut pe locul doi in Liga I, cu trei etape inainte de finalul campionatului. Cu doua puncte in fata lui CFR si cu un program lejer - cu FC National (d), Pandurii Tg. Jiu (a) si Jiu
Steaua a invins miercuri seara, in Ghencea, cu 2-0 pe Ceahlaul si a trecut pe locul doi in Liga I, cu trei etape inainte de finalul campionatului. Cu doua puncte in fata lui CFR si cu un program lejer - cu FC National (d), Pandurii Tg. Jiu (a) si Jiul (d) - stelistii au sanse uriase de a intra in preliminariile UEFA Champions League. Evenimentul serii a fost insa razboiul total dintre fanii stelisti si Gigi Becali, declansat de atitudinea boss-ului din Ghencea la meciul Dinamo - CFR, scor 1-0. Gigi Becali s-a comportat ca un adevarat dinamovist: a avut fular alb-rosu, s-a bucurat la golul lui Ad. Cristea, a anuntat o premiere de doua milioane de euro si a declarat ca a avut emotii mai mari decat la oricare alt meci al Stelei!
Seara de miercuri incepuse bine: 20.000 de fani la stadion si imagini cu penalty-urile din finala Cupei Campionilor Europeni din 7 mai 1986, castigata de Steaua, la Sevilla, dupa ce a invins, cu 2-0, dupa executarea loviturilor de departajare, pe FC Barcelona. In momentul in care Gigi Becali a fost vazut la "oficiala", suporterii de la peluza intai si a doua au scandat impotriva finantatorului. Printre scandarile fanilor stelisti s-au numarat "Becali, esti o mizerie!", "Becali, pleaca din Ghencea!", "Becali, mars la Dinamo!", "Steaua suntem noi" sau "Becali, du-te in Groapa!", dar si scandari injurioase la adresa finantatorului si a rivalilor de la Dinamo. De cele mai multe ori tonul a fost dat de suporterii de la peluza a II-a, de la tabela, scandarile fiind preluate si de galeria de la peluza intai. Inainte de a ajunge la loja, Gigi Becali, intr-un dialog cu suporteri de la tribuna zero, a spus: "Dinamo merita respect, a castigat si cu Rapid, si cu CFR". Un fan i-a spus finantatorului aflat in loja: "Nu le dati stadionul!", replica lui Gigi Becali fiind: "Ma tin de cuvant pentru Rednic si Lobont. Lasa sa joace si ei in Liga Campionilor, de ce sa nu joace? Adunam puncte pentru Romania si noi, si ei!".
Jean Pavel retinut de Jandarmerie
Un incident major a avut loc in spatele tribunei oficiale a stadionului din Ghencea la iesirea finantatorului dupa meciul cu Ceahlaul, fostul lider al galeriei, Jean Pavel, fiind retinut de jandarmi dupa ce s-a apropiat amenintator de masina patronului stelist. La iesirea lui Gigi Becali de la tribuna oficiala, un grup de suporteri l-a huiduit copios pe finantatorul stelist. Gigi Becali le-a strigat suporterilor ca nu are nevoie de ei si i-a amenintat ca va scumpi biletele pentru a le ingreuna accesul pe stadion. "Dati-i drumul de aici!", le-a spus finantatorul stelist suporterilor, el fiind inconjurat de garzile de corp, iar dupa ce s-a urcat in masina si a pornit motorul, de automobilul Maybach s-a apropiat fostul lider al galeriei steliste, Jean Pavel. Jandarmii au intervenit imediat si l-au imobilizat pe Pavel, caruia i-au aplicat si o corectie fizica, dupa care l-au retinut.
"Vagabonzi si derbedei!"
Finantatorul stelist i-a calificat drept vagabonzi si derbedei pe suporterii care au scandat impotriva sa, aratandu-se nemultumit de faptul ca fanii nu stiu sa aprecieze faptul ca a cheltuit doua milioane de euro pentru locul doi. "Steaua joaca foarte bine, iar multumirea care e? Vagabonzii si derbedeii asa imi multumesc pentru cele doua milioane de euro care m-au adus aici, pe locul doi. Asa imi multumesc vagabonzii mie! Nu ma intereseaza ce fac derbedeii! Steaua joaca pentru milioanele de suporteri romani adevarati si civilizati, nu pentru derbedei din astia. Nu mai am nevoie sa-i mai sponsorizez pe cei de la Dinamo. Stadionul, bineinteles, li-l dau, nu ma indoaie pe mine cateva mii de derbedei. Asta e multumirea ca n-am dormit bine trei saptamani si ca m-a costat bani. Pe vagabonzi insa nu-i intereseaza. Pe ei ii intereseaza sa se bata cu galeria lui Dinamo si ambitiile lor de batausi", a afirmat Gigi Becali.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.