Toate amenajarile tehnice si de securitate au fost facute de o firma ce apartine omului de afaceri Costel Casuneanu, fapt confirmat de directorul Directiei Integrare Europeana din Primaria Capitalei, Radu Ancuta. "Se numeste Pa&Co International,
Toate amenajarile tehnice si de securitate au fost facute de o firma ce apartine omului de afaceri Costel Casuneanu, fapt confirmat de directorul Directiei Integrare Europeana din Primaria Capitalei, Radu Ancuta. "Se numeste Pa&Co International, nu este nici un secret. Este singura firma care a cumparat caietul de sarcini si s-a angajat sa faca toate amenajarile tehnice si de securitate la pachet", a spus Ancuta. Revenind la firma lui Costel Casuneanu, mass-media a relatat despre numeroasele contracte de reabilitare pe care aceasta le-a primit in timpul guvernarii PSD, dar si cand Ministerul Transporturilor a fost condus de reprezentantii PD. Tot presa a scris despre relatiile de prietenie dintre presedintele suspendat Traian Basescu si oligarhul bun, Casuneanu.
Oligarhul lui Basescu
Casuneanu, supranumit si "Regele asfaltului", a incercat, ieri, la Antena 3, sa clarifice si aspectele controversate legate de contractul de vanzare-cumparare a terenului din Aleea Privighetorilor nr. 86. Este vorba, a spus Casuneanu, despre un teren pe care l-a cumparat in aceeasi zi cu Traian Basescu, reprezentand 6 parcele de teren: 3 reprezentand 3700 mp ale omului de afaceri si 3000 mp ale lui Traian Basescu. Terenul lui Casuneanu a costat 5 miliarde de lei in timp ce terenul lui Basescu a fost achizitionat cu suma de 1,4 miliarde lei. De trei ori mai putin. Parcelele lui Basescu aveau intrare din Strada Privighetorilor, a explicat Casuneanu, presedintele suspendat "fiind nevoit sa-mi acorde drept de servitute ca sa pot intra pe teren, de aceea terenul lui a fost mai ieftin". Ciudata logica pentru ca, din punct de vedere imobiliar, un teren la strada e mai valoros in cazul de fata. Marti seara, la TVR, presedintele suspendat a marturisit ca i-a vandut terenul lui Casuneanu. "Eu nu am cumparat nici un teren de la Casuneanu. Eu i-am vandut, si i-am vandut sub pretul pietei, exact ca sa nu aveti de ce sa aveti o problema de constiinta", a spus Basescu. Casuneanu a mai spus ca pe terenul ce-a apartinut lui Basescu s-ar afla si unele "instalatii" care ar impiedica ridicarea unor constructii. Totul e legal, a spus Casuneanu intr-o emisiune televizata, declarand ca nu stie ca, la un moment dat, Traian Basescu, sotia sa si fiica sa, Ioana, dar si Nicolae Peticila (cel care a vandut terenul) si Gabriela Blaj (cumnata lui Casuneanu) au facut obiectul dosarului S/IV/1014/18.10.2004 cu privire la suspiciuni de spalare de bani. Casuneanu a declarat ca mai are un Mercedes (in afara de cel S 500 vandut lui Traian Basescu cu 13.000 de euro), un S 600, pe care doreste (curata filantropie), sa-l vanda tot cu o suma asemanatoare. De altfel, "oligarhul bun" a spus ca e pasionat si "de masini de epoca", posedand cinci bucati. Cat priveste modelul Bugatti Veyron cu care ruleaza fiul sau, o bagatela de 1,1 milioane de euro, (care i-ar tempera, la cei 400km/h care-i atinge, si pe pilotii Bucharest Challenge) "este o investitie care se poate vinde cu 1,5 milioane de euro", si nimic altceva. Cel mult "o dorinta de a avea o masina in serie limitata". Casuneanu nu a fost mai mereu pe profit, pentru ca, spune domnia sa, cotizatia de 75 de milioane de lei pe care a dat-o ca membru al defunctului "Club 75" ("care s-a infiintat si a disparut peste noapte"), s-a pierdut fara urma...
Probleme cu asfaltul
Organizatorii celui mai important eveniment automobilistic al anului, ce se va desfasura in perioada 18-20 mai pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului (traseu: Bd. Natiunile Unite-Bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - Strada Izvor) au prezentat ieri desfasurarea evenimentelor. "In ciuda zvonurilor vehiculate, va asigur ca avem aprobari de la toate structurile de stat din Romania pentru cursa. Am venit in Romania pentru a da o sansa acestei tari sa prezinte lumii aceasta cladire (Palatul Parlamentului, n.n.) si zona din jurul ei. Suntem oameni de sport si nu dorim sa fim implicati intr-un razboi politic", a declarat Hartmut Bayer, CEO Bucharest Ring, facand aluzie la "lupta" dintre primarii Adriean Videanu si Marian Vanghelie pe seama legalitatii amenajarilor circuitului.
"Perturbarile traficului in zona, a aratat Bayer, au aparut in momentul in care am fost nevoiti sa asfaltam unele portiuni de traseu. Din punct de vedere tehnic, mai ales pe zonele de franare, structura asfaltica trebuia sa fie mai buna decat cea pe care am gasit-o", a spus Bayer, precizand ca investitiile au fost suportate de Bucharest Ring si nu de Primaria Capitalei. CEO Bucharest Ring a dat asigurari ca, din 2008, aceste "perturbari" nu vor mai exista pentru ca "s-au facut reparatii pe termen lung". Cat privesc arborii taiati sau defrisati, acestea s-au facut din ratiuni de securitate, dar si din necesitatea amenajarii sicanelor, tribunelor si a altor facilitati, a precizat Bayer. "Pentru un copac defrisat, vom planta doi, iar pentru zonele unde pomii nu vor mai fi, vom reface structura verde cat mai aproape de locul interventiei", a promis Hartmut Bayer. (Tudor BORCEA)
Videanu si Vanghelie au cazut la pace
Adriean Videanu a tinut sub paza, pana ieri dupa-amiaza, tribunele circuitului de Formula 3 construite in jurul Palatului Parlamentului, de teama "atacului" buldozerelor lui Marian Vanghelie. "Asediul" lucratorilor Administratiei Domeniului Public din Sectorul 5 ADP a luat sfarsit abia la ora 15.00, dupa intalnirea dintre cei doi edili, la Primaria Capitalei. In tot acest timp, importante forte de ordine ale Jandarmeriei au ramas pe pozitie in Parcul Izvor, iar utilajele ADP asteptau pe strada Uranus. "Trebuie sa recunosc un lucru: intre organizator si sase proprietari de terenuri exista, intr-adevar, o disputa. S-a intrat pe proprietatea lor, dar este strict problema organizatorului. Vreau sa-i aduc aminte domnului primar Vanghelie - sau sa-i spun ca nu stiu daca a citit vreodata - dar si domnului fost viceprimar Orban ca nu cunosc legislatia", a declarat, la conferinta de ieri dimineata, primarul general Adriean Videanu. Vanghelie a venit la Primaria Capitalei sa primeasca personal explicatiile edilului-sef, iar dupa intrevedere, Videanu a recunoscut ca acesta a avut "semidreptate". "Trebuie sa recunosc ca Directia Juridic a Primariei Sectorului 5 ne-a sesizat un aspect legal, o eroare materiala - si recunosc acest lucru", a afirmat Videanu. In aceste conditii, Vanghelie a anuntat retragerea "arsenalului". (Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.