ANAF a elaborat un nou proiect privind declararea livrarilor intracomunitare de mijloace noi de transport, precum si continutul declaratiei informative, care trebuie depusa la Fisc.
Persoanele impozabile si neimpozabile care realizeaza livrari
ANAF a elaborat un nou proiect privind declararea livrarilor intracomunitare de mijloace noi de transport, precum si continutul declaratiei informative, care trebuie depusa la Fisc.
Persoanele impozabile si neimpozabile care realizeaza livrarile intracomunitare scutite de mijloace noi de transport, sunt obligate sa le declare trimestrial, pana la data de 25 inclusiv, a lunii urmatoare incheierii trimestrului de raportare.
Potrivit proiectului, mijloacele noi de transport reprezinta nave care depasesc 7,5 m lungime, aeronave a caror greutate la decolare depaseste 1.550 kg sau vehicule terestre cu motor a caror capacitate depaseste 48 cm cubi sau a caror putere depaseste 7,2 KW, destinate transportului de pasageri sau de bunuri.
Fac exceptie navele maritime folosite in apele internationale si care transporta calatori sau desfasoara activitati comerciale, industriale, de pescuit, operatiuni de salvare, asistenta in larg; si aeronavele folosite pe liniile aeriene, in principal, pe rute internationale.
In cazul unui vehicul terestru, conditia impusa pentru scutire este de a nu fi fost livrat cu mai mult de 6 luni de la data intrarii in functiune sau de a nu fi efectuat deplasari care depasesc 6.000 km.
In cazul unei nave maritime, se impune sa nu fi fost livrata cu mai mult de 3 luni de la data intrarii in functiune sau sa nu fi efectuat deplasari a caror durata totala depaseste 100 de ore, iar in cazul unei aeronave, de a nu fi fost livrata cu mai mult de 3 luni de la data intrarii in functiune sau sa nu fi efectuat zboruri a caror durata totala depasese 40 de ore.
Declaratia se depune la organul fiscal unde contribuabilul isi are domiciliul fiscal, in format electronic, insotita de formatul pe hartie semnat si stampilat. Formatul electronic al declaratiei se obtine prin utilizarea programului de asistenta elaborat de ANAF.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.