Arhitectura elena este un accent si o desavarsire a peisajului acestei tari; infinitul strans in coloanele dorice, capata darul imediatei patrunderi in spiritele omenesti si se inalta pana la un puternic fapt estetic. Si noi avem o sete de spatiu si
Arhitectura elena este un accent si o desavarsire a peisajului acestei tari; infinitul strans in coloanele dorice, capata darul imediatei patrunderi in spiritele omenesti si se inalta pana la un puternic fapt estetic. Si noi avem o sete de spatiu si de organizare, in care o sculptura, o fantana, o cladire, o gradina, sa gaseasca locul lor adevarat. Potrivirea elementelor plastice la locul principiului de adineauri, de impodobire. Se cauta un nou adevar, pe axa unei noi priceperi spatiale, nascuta pe de o parte de traditii si pe de alta din invatamantul tuturor noilor probleme, incepand cu impresionismul si mergand pana la cubism. Asa vad eu ambianta, in care caut sa-mi restabilesc viziunile mele.
Data viitoare voi cauta sa descriu cum, - cunoscand deaproape pe Bourdelle, Brancusi, Matisse, Vallotone, am vazut prin operele si viul lor grai, diferite drumuri spre cetatea asa de greu de patruns - Arta.
ZIUA, 25 iulie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.