Aviva Asigurari de Viata incepe, in maximum doua saptamani, activitatea pe piata pensiilor facultative, in urma obtinerii autorizatiei finale pentru fondul de pensii din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. "Noi ne astept
Aviva Asigurari de Viata incepe, in maximum doua saptamani, activitatea pe piata pensiilor facultative, in urma obtinerii autorizatiei finale pentru fondul de pensii din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. "Noi ne asteptam ca intr-o saptamana, maximum doua, sa incepem activitatea pentru pilonul III", a declarat directorul general adjunct al companiei, Adrian Allott.
Activele provenite din contributiile la pensiile facultative vor fi impartite in instrumente financiare cu venit fix, in proportie de 75%, reprezentand titluri de stat pe termen lung, obligatiuni corporatiste si municipale, precum si alte instrumente de investitii de pe piata monetara. Restul activelor se va constitui in actiuni cotate la bursa locala, luand in considerare indicii BET si BET FI, pentru a masura performanta investitiei.
Pentru 2007, reprezentantii companiei de asigurari vizeaza un nivel de aproximativ 20.000 de clienti pe segmentul pensiilor facultative, contributiile anuale pentru 30 de ani de subscriere urmand sa ajunga la circa 1,6 miliarde euro.
In ceea ce priveste segmentul pensiilor private obligatorii, activitatile vor incepe in luna august.
Aviva tinteste primul loc pe segmentul pensiilor private, bazandu-se pe forta de vanzare, investitii majore in infrastructura si un produs simplu de tip unit-linked pentru fonduri de acumulare.
Aviva Asigurari de Viata Romania a inregistrat dupa primul trimestru al anului 2007 o crestere la nivelul primelor subscrise de 30,45 puncte procentuale, la 19,09 milioane lei, comparativ cu nivelul de 14,64 milioane lei inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, au declarat reprezentantii companiei de asigurari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.