Raportul de activitate al TVR a fost respins de Comisiile pentru cultura ale Parlamentului, cu 11 voturi "impotriva" si cinci abtineri. La sedinta la care au participat 16 senatori si deputati a fost prezent si Tudor Giurgiu, presedintele-director ge
Raportul de activitate al TVR a fost respins de Comisiile pentru cultura ale Parlamentului, cu 11 voturi "impotriva" si cinci abtineri. La sedinta la care au participat 16 senatori si deputati a fost prezent si Tudor Giurgiu, presedintele-director general demisionar al TVR, care a refuzat sa comenteze votul parlamentarilor.
Presedintele Comisiei pentru cultura din Camera Deputatilor, Catalin Micula, a spus inainte de vot ca Tudor Giurgiu le-a indicat parlamentarilor prin demisia sa "calea care trebuie urmata". "Pentru un proiect bun, TVR putea cheltui si 1 milion de euro, insa pentru un proiect prost nu trebuia dat niciun ban", a adaugat Micula, anuntand ca votul sau va fi impotriva raportului. Raportul de activitate pe 2006 a fost depus la Parlament pe 13 aprilie, dupa ce fusese aprobat, cu sase voturi "pentru", trei voturi "impotriva" si doua abtineri, de Consiliul de Administratie al TVR, impreuna cu Raportul de gestiune (Raportul administratorilor) pentru anul financiar 2006, insotit de situatiile financiare anuale incheiate la 31 decembrie 2006. Conform datelor financiare din raportul de activitate, Televiziunea Romana a inregistrat in 2006 pierderi de peste 17 milioane de lei si un profit financiar de 1,75 milioane lei, rezultat din diferenta dintre veniturile financiare si cheltuielile financiare. TVR a avut, in 2006, venituri de 504.937.147 lei si cheltuieli de 522.075.024 lei. Raportul TVR urmeaza sa intre in plenul Parlamentului. Daca va fi respins, intreg Consiliul de Administratie al TVR va fi inlocuit. In caz contrar, va fi desemnat un alt membru al CA in locul lui Tudor Giurgiu, care si-a dat demisia vineri. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat, vineri, ca "data fiind situatia din TVR, care a culminat cu demisia domnului Giurgiu, este putin probabila adoptarea raportului de activitate". (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.