Ministrul de Justitie, Tudor Chiuariu, a cerut CSM sa acorde avizul pentru revocarea din functia de sef al Sectiei a 2-a a DNA a procurorului Doru Tulus pe motiv de ineficienta. Tulus s-a ocupat de instrumentarea unor dosare importante precum cel al
Ministrul de Justitie, Tudor Chiuariu, a cerut CSM sa acorde avizul pentru revocarea din functia de sef al Sectiei a 2-a a DNA a procurorului Doru Tulus pe motiv de ineficienta. Tulus s-a ocupat de instrumentarea unor dosare importante precum cel al companiei Grivco, al scandalului Morega sau de cercetarea vicepremierului Marko Bela. Procurorul sustine ca nu are nimic sa-si reproseze, iar cererea de revocare i se pare dubioasa. Solicitarea lui Chiuariu a survenit in lipsa unui raport de activitate al procurorului dupa cum solicta legea. Seful DNA, Daniel Morar, a caracterizat activitatea lui Tulus ca "foarte buna", luindu-i apararea in cadrul sedintei CSM. Adoptarea avizului consultativ al CSM a fost amanata pentru 16 mai. Demersul lui Chiuariu a provocat agitatie pe scena politica. Traian Basescu sustine ca revocarea acestuia face parte dintr-un scenariu mai amplu care include si indepartarea lui Morar si a procurorului general, Codruta Kovesi. "Dar semnale puternice externe i-au oprit deocamdata", a declarat Basescu adaugand ca presimte ca CSM nu va aviza solicitarea lui Chiuariu. Mult mai dur a fost presedintele PD, Emil Boc. "Prin acest gest este compromisa frageda independenta a puterii judecatoresti, a Justitiei, este compromisa lupta impotriva coruptiei si credibilitatea Romaniei in ceea ce priveste continuarea demersurilor de lupta impotriva coruptiei", a apreciat Boc, ce l-a avertizat pe ministru sa nu se joace cu independenta justitiei. "Gestul deschide usa pentru activarea clauzei de salvgardare pentru Romania post aderare, pe Justitie, cu pierderi de resurse financiare, cu nerecunoasterea hotararilor judecatoresti in UE", a mai spus Boc. In schimb, senatorul PNL Norica Nicolai a spus ca solicitarea este perfect legala, bazandu-se pe o prevedere impusa chiar de catre Monica Macovei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.