Ministerul Transporturilor a incheiat cu un consortiu condus de firma belgiana Technum un contract in valoare de 2,58 milioane euro, fara TVA, in baza caruia institutia va primi asistenta tehnica la un proiect de imbunatatire a conditiilor de navigat
Ministerul Transporturilor a incheiat cu un consortiu condus de firma belgiana Technum un contract in valoare de 2,58 milioane euro, fara TVA, in baza caruia institutia va primi asistenta tehnica la un proiect de imbunatatire a conditiilor de navigatie pe sectorul comun romano-bulgar al Dunarii. Contractul a fost acordat prin licitatie internationala si are o perioada de implementare de 14 luni de la data semnarii, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor. Fondurile vor fi alocate de Comisia Europeana - 85% - si de Guvern - 15%. Consortiul va realiza, printre altele, proiectele tehnice pentru imbunatatirea conditiilor de navigatie in zona Portile de Fier II - Calarasi Silistra, portul Tulcea, canalul Dunare Marea Neagra - Canalul Poarta Alba - Midia Navodari, precum si pentru extinderea infrastructurii portului Calafat. Investitiile vizeaza alinierea transportului pe Dunare la standardele de navigatie internationale emise de Comisia Dunarii. Seful directiei Infrastructura Transport Naval din Ministerul Transporturilor, Alexandru Cucu, a declarat la jumatatea lunii aprilie ca Romania si Bulgaria vor gestiona un proiect cu o valoare totala de 170 milioane euro, finantat de Uniunea Europeana, pentru asigurarea unei adancimi a Dunarii de cel putin 2,5 metri pe toata durata anului, cu scopul facilitarii transportului de nave. Compania Technum este specializata in servicii de inginerie si consultanta in management de proiecte si studii in domeniul cladirilor si al transporturilor. Principalul actionar al companiei, cu 83% din titluri, este grupul industrial Suez-Tractebel. Firma are 300 de angajati si a avut anul trecut venituri operationale de 30,8 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.