In a doua jumatate a anului 2006 piata de broadband din Romania a crescut cu 40%, numarul total de conexiuni inregistrate la finele anului 2006 a fost de 1.042.500 fata de 730.900 la jumatatea anului trecut, conform unui studiu realizat de IDC Romani
In a doua jumatate a anului 2006 piata de broadband din Romania a crescut cu 40%, numarul total de conexiuni inregistrate la finele anului 2006 a fost de 1.042.500 fata de 730.900 la jumatatea anului trecut, conform unui studiu realizat de IDC Romania la comanda Cisco. Cea mai mare rata de utilizare a fost inregistrata in segmentul rezidential, urmata de segmentul intreprinderilor mici. Dintre toate tehnologiile ADSL a inregistrat cea mai mare rata de crestere a numarului de clienti, de peste 100%. In ceea ce priveste tendintele pietei, in a doua jumatate a anului 2006 DSL a fost tehnologia care a inregistrat cea mai rapida crestere, castigand o cota semnificativa a pietei in defavoarea LAN-ului. Penetrarea broadbandului in segmentul educational este in crestere fata de penetrarea broadband in segmentul administratiei publice, care este in scadere continua. In domeniul business, companiile mici si mijlocii inregistreaza cea mai mare crestere in adoptia tehnologiilor DSL si fibra optica. Numarul liniilor inchiriate a scazut, dar acestea sunt folosite in continuare in special de companiile mari. Tendinta de crestere a comertului electronic va avea un efect pozitiv asupra penetrarii broadband, la fel ca si serviciile de e-guvernare care vor incuraja adoptia broadband.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.