Parchetul General a transmis instantei care solutioneaza plangerea lui Dinu Patriciu fata de decizia de scoatere de sub urmarire penala a lui John Works in dosarul Rompetrol o adresa potrivit careia nu exista o ordonanta de scoatere de sub urmarire p
Parchetul General a transmis instantei care solutioneaza plangerea lui Dinu Patriciu fata de decizia de scoatere de sub urmarire penala a lui John Works in dosarul Rompetrol o adresa potrivit careia nu exista o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala a omului de afaceri american. Potrivit adresei, Works are in continuare calitatea de invinuit intr-un dosar ramas in lucru, privind creanta Libia.
La 21 august 2006, anchetatorii i-au prezentat lui Dinu Patriciu un contract de cesiune privind "creanta Libia", incheiat intre o firma din cadrul grupului Rompetrol si firma spaniola Repsol Exploracion. Dinu Patriciu este acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave - in legatura cu privatizarea Vega si a rafinariei Petromidia, complicitate la abuz in serviciu in forma calificata - contractul Repsol Exploracion, complicitate la evaziune fiscala - in relatia cu RAFO SA si rafinaria Steaua romana, complicitate la vanzarea de actiuni la preturi stiute a fi vadit inferioare, manipularea pietei de capital si recomandarea si divulgarea de informatii privilegiate - tranzactionarea la Bursa a actiunilor Rompetrol Rafinare, delapidare cu consecinte deosebit de grave - valorificarea creantei din contractul Repsol. John Works este urmarit penal pentru inselaciune, spalare de bani, delapidare si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.