Peste 4 milioane lei au fost investiti pentru reabilitarea mai multor posturi de politie comunale, in cadrul programului multianual "Dezvoltarea capacitatii institutionale a Politiei Rutiere". 147 de posturi de politie au fost modernizate in primul t
Peste 4 milioane lei au fost investiti pentru reabilitarea mai multor posturi de politie comunale, in cadrul programului multianual "Dezvoltarea capacitatii institutionale a Politiei Rutiere". 147 de posturi de politie au fost modernizate in primul trimestru al acestui an, iar 3 se afla in faza de constructie.
De asemenea, au fost construite 35 spatii noi de primire a publicului, s-au amenajat alte 754, iar 569 au fost dotate cu mobilierul necesar. S-au montat 744 de puncte de informare, respectiv aviziere tip vitrina, in interior si exterior, si s-au amplasat 536 indicatoare pe drumurile publice, cu distanta pana la biroul/ postul de politie comunal. Potrivit unui comunicat IGPR, pentru aceste investitii, Ministerul Internelor si Reformei Administrative a alocat aproximativ 4 milioane lei, iar administratiile publice locale au sprijinit financiar acest proiect cu aproximativ 131.000 lei.
Pe langa reabilitare, spun autoritatile, se are in vedere si construirea unor noi imobile in care sa functioneze aceste structuri, si nu in ultimul rand, se vizeaza construirea sau achizitionarea unor locuinte de interventie pentru politistii care isi desfasoara activitatea in mediul rural.
Dintre posturile de politie care au beneficiat de reparatii, igienizare si amenajare amintim birourile din comunele Furculesti si Botoroaga, judetul Teleorman, respectiv din comunele Corlatel, Obarsia de Camp, Vrata, Burila Mare, Pristol, Garla Mare, din judetul Mehedinti.
In prezent, Politia Rurala este alcatuita din 2.849 posturi si birouri de politie. Acestea asigura serviciul public politienesc in slujba comunitatilor pe care le deservesc, solutionand cererile si sesizarile cetatenilor, actionand permanent pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale. Acestea se afla in subordinea Politiilor Municipale si sunt organizate pe principiul arondarii la unitatile de Parchet teritoriale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.