Castelul Neuschwanstein, singurul candidat al Germaniei pentru lista celor sapte noi minuni ale lumii, figureaza printre cele 21 de finaliste ale concursului, transmite AFP.
Fortareata a fost construita pe o stanca, in stilul roman al secolulu
Castelul Neuschwanstein, singurul candidat al Germaniei pentru lista celor sapte noi minuni ale lumii, figureaza printre cele 21 de finaliste ale concursului, transmite AFP.
Fortareata a fost construita pe o stanca, in stilul roman al secolului al XIII-lea, la cererea lui Ludovic al II-lea, rege al Bavariei, incepand din 1868. Castelul a fost construit in Allgäu, o regiune situata la sud de Bavaria, la poalele Alpilor.
Deschis publicului la sapte saptamani dupa moartea lui Ludovic al II-lea, in 1886, castelul pitoresc Neuschwanstein, cel mai celebru din Germania, face parte dintre cele mai vizitate locuri de gen din Europa, cu 1,3 milioane de vizitatori pe an.
"Suntem fericiti ca o lucrare atat de pitoreasca reprezinta Germania, si nu o constructie militara", a spus Tia Viering, purtator de cuvant al proiectului "New7Wonders" (Cele sapte noi minuni ale lumii), lansat in 2000 de regizorul elvetian Bernard Weber.
Un juriu international, compus din sapte arhitecti, va anunta numele castigatorilor pe 7 iulie, la Lisabona. La inceputul concursului s-au inscris 77 de candidati.
Orice cetatean al lumii poate vota pe internet.
Printre celelalte 20 de monumente finaliste se numara Marele Zid Chinezesc, Statuia Libertatii din New York, Turnul Eiffel din Paris, Taj Mahal din Agra, Colosseum din Roma, Acropole din Atena, Machu Pichu din Peru si Opera din Sydney.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.