Compania de consultanta in inginerie Assystem Romania a realizat o cifra de afaceri de 4,2 milioane euro in 2006, in crestere cu 90% fata de anul precedent. Firma va fi implicata in proiectarea unor elemente de caroserie, repere electrice si componen

Compania de consultanta in inginerie Assystem Romania a realizat o cifra de afaceri de 4,2 milioane euro in 2006, in crestere cu 90% fata de anul precedent. Firma va fi implicata in proiectarea unor elemente de caroserie, repere electrice si componente mecanice pentru urmatoarele modele Logan, si tintesc avansul afacerilor cu 80% in acest an, la 7,6 milioane euro.
Compania va contribui, de asemenea, la proiectarea si dezvoltarea utilajelor necesare pentru constructia viitoarelor versiuni, a declarat Roger Coat, directorul general al companiei. Assystem Romania a realizat o serie de componente la partea din spate a versiunii Logan break, precum si utilajele necesare pentru productia acestora.

200 de tineri ingineri romani angajati

Assystem activeaza pe piata romaneasca de 13 ani si este specializata in proiecte de consultanta in inginerie, tehnologii si inovatie, derulate in trei centre din Bucuresti. Cea mai mare parte a cifrei de afaceri realizata in Romania este acoperita de industria auto - 30%, restul fiind reprezentat de industria aeronautica - 27%, industria energetica - 13%, echipamente navale - 5% si alte dispozitive industriale - 5%. "In 2006, Assystem si-a dublat atat cifra de afaceri, cat si numarul de angajati. Compania noastra, care la ora actuala are 200 de angajati, tineri ingineri romani, este in continua expansiune si intentionam sa ajungem rapid la 500 de angajati, recrutand de la an la an tot mai multi tineri ingineri romani. Aceste rezultate demonstreaza rolul important al prestatorilor de servicii in activitatea companiilor din multiple industrii. Deseori putin cunoscute publicului, companiile prestatoare de servicii sunt implicate, alaturi de clienti, in derularea tuturor marilor proiecte industriale, aducand acestora acele competente complementare, indispensabile pentru succesul proiectelor", subliniaza Roger Coat, Directorul General al companiei.

Obiectiv: Atingerea unei cifre de afacei de 1 mld. euro

In prezent, Assystem este un grup international de consultanta in inginerie, cu 9.000 de angajati, si activeaza in sectoarele aeronautic, automobile, energie, nuclear, naval, retele si comunicatii si farmaceutice, fiind prezenta in 16 tari, printre care Franta, Germania, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Italia, Romania, Canada, India si China. "Romania este o tara cu istorie industriala puternica si competente stiintifice dobandite in centre universitare cu traditie. In acest context, apreciem rezultatele Assystem Romania in cadrul Grupului Assystem, cu atat mai mult cu cat dorim sa avem in Romania un adevarat centru de competente complementar altor tari din Europa", declara Dominique Louis, presedintele firmei.
Compania a avut pe plan international in anul trecut o crestere de 30% a cifrei de afaceri fata de 2005, ajungand la o valoare totala de 642 milioane euro. Actionarii au ca scop atingerea unei cifre de afaceri de 1 miliard euro si cotarea printre primele 10 companii de profil din lume. Portofoliul de clienti al Assystem Romania include companiile: Renault, Grupo Antolin, GE Energy, Dacia, PCI, Michelin, France Telecom, Trelleborg, Alcatel, Visteon, Areva, ABB, Nissan, Airbus.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.