Primaria Capitalei incepe renegocierea contractului cu Apa Nova, intrucat intelegerea actuala este "paguboasa pentru oras", generand dezechilibre majore in privinta ponderii investitiilor pentru extinderea retelelor de apa-canal, a declarat, ieri, ed
Primaria Capitalei incepe renegocierea contractului cu Apa Nova, intrucat intelegerea actuala este "paguboasa pentru oras", generand dezechilibre majore in privinta ponderii investitiilor pentru extinderea retelelor de apa-canal, a declarat, ieri, edilul general Adriean Videanu.
"Autoritatea locala a investit sume importante pentru aceste lucrari, desi, prin contract, Apa Nova se obliga sa realizeze aceste investitii", a afirmat Videanu explicand ca investitiile realizate de municipalitate si primariile de sector pentru extinderea retelelor de apa si canalizare au mentinut un tarif mic la serviciile de apa platite de populatie, insa au intarziat alte proiecte importante pentru oras.
"Dupa un an de discutii cu Apa Nova, am cazut de acord pentru o renegociere a contractului. In forma actuala, contractul este pagubos pentru oras. (...) Renegocierea presupune ca, pe viitor, Apa Nova sa investeasca pentru extinderi de retele - acest lucru implicand si o ajustare a tarifului serviciilor de apa - iar bugetele de investitii ale primariilor de sector si al Primariei Capitalei sa fie reorientate catre alte obiective", a mai spus Videanu pentru Mediafax.
El a aratat ca una dintre prevederile actualului contract stipuleaza ca Apa Nova nu este obligata sa investeasca pentru extinderea retelelor de apa neasfaltate. "Foarte multe lucrari s-au facut de catre municipalitate si de sectoare pe baza acestor interpretari. Important este sa avem la final servicii de calitate, nu sa mentinem un blocaj", a mai spus primarul general.
In urma renegocierii, la care va contribui si aportul unui consultant angajat in acest scop, noul contract va avea prevederi mult mai clare, "cat mai putin interpretabile".
Contractul va fi gestionat de Executivul municipal, nu de catre CGMB, iar amenzile date de ARBAC (institutia care monitorizeaza derularea contractului de concesiune) societatii Apa Nova nu vor face obiectul renegocierii contractului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.