Sora mai mica a Insulei Palma de Mallorca, Ibiza, botezata dupa arhitectura sa "Insula Alba", este in prezent locul de intalnire al europenilor in cautare de distractii originale, fiind o insula cosmopolita si nonconformista. Istoria ei incepe in anu

Sora mai mica a Insulei Palma de Mallorca, Ibiza, botezata dupa arhitectura sa "Insula Alba", este in prezent locul de intalnire al europenilor in cautare de distractii originale, fiind o insula cosmopolita si nonconformista. Istoria ei incepe in anul 654 i.e.n. cu cartaginezii, care au influentat cultura si traditiile insulei.
Principalele orase sunt Ibiza, San Antonio, Santa Eulalia. Insula are doar 24 km lungime si 17 km latime si, desi este de dimensiuni reduse, atmosfera este fermecatoare prin peisajele care alterneaza intre orase traditionale, plaje linistite si statiuni aglomerate cu o viata de noapte agitata si exuberanta. Apele cristaline ale Insulelor Baleare si cele aproape 300 de plaje ofera toate tipurile de servicii intr-o varietate nelimitata, plaje aglomerate sau linistite si golfulete neatinse inca de piciorul omenesc. Oaza libertatii si a lipsei de prejudecati, "casa" pentru sculptori, pictori si scriitori, Ibiza merita sa fie vizitata atat de cei care cauta odihna, cat si de iubitorii de sport si de distractie.

Pietele Hippy - un punct de atractie pentru achizitionarea de suveniruri

Atunci cand ajungi in Ibiza vei descoperi o multitudine de alte locuri: Talamanca - o statiune linistita, cu plaje largi si nisip fin, Figueretas - o mica suburbie, cu o multitudine de cafenele, baruri, restaurante, Playa d'en Bossa - o statiune cosmopolita, cu numeroase baruri si cluburi, Sant Antonio - este a doua statiune a insulei si ofera cate ceva pentru toata lumea, dar mai presus de toate este locul perfect din care se pot admira faimoasele apusuri de soare, Santa Eulalia - este locul preferat de familii sau de cei care doresc o vacanta in liniste,
Es Cana - aceasta statiune are o frumoasa plaja de nisip si un mic port pentru vasele de pescuit, fiind faimoasa pentru saptamanalele Piete Hippy. Si pentru ca amintim de Pietele Hippy trebuie sa stiti ca, odata ajunsi in Ibiza, este obligatoriu sa le vizitati. Aceste piete sunt deschise in fiecare miercuri, unde veti gasi o varietate enorma de haine exotice, mocasini din piele lucrati manual, bijuterii din argint.

O larga varietate de activitati

Un alt punct de atractie il reprezinta campurile de sare - atunci cand apa se evapora in timpul calduroaselor luni de vara, ramane la suprafata un strat stralucitor de sare pura. Soarele care se reflecta creeaza imagini care pe care cu siguranta nu le poti uita. De vizitat sunt si grotele, o lume galben-aurie, cu o multime de forme ciudate. Aici aveti posibilitatea de a admira un spectacol de muzica si lumina in fiecare zi. Dar, pe langa relaxare, Ibiza ofera si posibilitatea unei odihne active - tenis, ciclism montan, golf, calarie, windsurfing, navigatie, scufundari, quad, karting. Iar daca sunteti in cautarea unei vieti de noapte trepidante, atunci ati nimerit insula potrivita - cluburi de top, faimosi DJ, trupe hot, toate celebritatile momentului venite sa deschida petrecerea, cele mai diverse stiluri de muzica.

Hotelul Abrat, 450 euro/pachet

Hotelul Abrat se situeaza intr-o zona linistita, la 1,5 km de centru si la 500 m de plaja. Acesta ofera in setul de facilitati bar, bar la piscina, restaurant cu terasa si gradina, sporturi si alte activitati de relaxare, biliard, tenis, jocuri electronice. Hotelul are 220 de camere dotate cu: televizor (satelit TV), telefon, balcon cu vedere spre mare sau spre piscina cu un tarif pornind de la 459 EUR/pachet/persoana. De asemenea, oferta include bilet de avion, cursa charter Bucuresti - Ibiza, Bucuresti transfer aeroport - hotel - aeroport, 7 nopti de cazare cu mic dejun, fara includerea taxei de aeroport, asigurare medicala (35 RON/persoana nu este obligatorie, dar este recomandata), supliment demipensiune: 31 EUR/persoana/sejur.

(www.marshal.ro)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.