Fiul si fiica lui Theodor Stolojan, Vlad Stolojan si Ada Palea, care detineau cate 45% din actiunile bazei Clabucet Sosire din Predeal, vor investi banii obtinuti in urma vanzarii acesteia in actiuni bursiere, respectiv in deschiderea unei clinici me
Fiul si fiica lui Theodor Stolojan, Vlad Stolojan si Ada Palea, care detineau cate 45% din actiunile bazei Clabucet Sosire din Predeal, vor investi banii obtinuti in urma vanzarii acesteia in actiuni bursiere, respectiv in deschiderea unei clinici medicale in Romania. "Banii obtinuti in urma vanzarii bazei Clabucet vor fi investiti de catre fiul meu in actiuni bursiere, in timp ce fiica mea si sotul ei, care lucreaza acum in SUA, se vor intoarce in tara anul acesta si vor investi in deschiderea unei clinici medicale", a declarat agentiei Mediafax Theodor Stolojan, presedintele Partidului Liberal Democrat.
Potrivit Tinei Burton, proprietara companiei Tinapack, firma pe care o conduce a achizitionat baza Clabucet Sosire din Predeal de la familia lui Theodor Stolojan contra unei sume cuprinse intre opt si zece milioane de euro.
"Fiica mea este economist, iar sotul ei este medic, si de aceea vor sa investeasca in domeniul medical in Romania. Echipamentul de care au nevoie pentru o clinica costa cam un milion de euro, si, in afara de asta, mai este investitia in cladire si teren", spune Stolojan.
Banii pe care Vlad Stolojan, cercetator stiintific in Marea Britanie, ii va investi in actiuni bursiere se vor alatura investitiilor tatalui sau in acest domeniu, care are, potrivit propriilor sale declaratii, un portofoliu de peste 250.000 de euro.
"In general, in Romania, daca nu castigi 20% net pe an pe bursa, inseamna ca ai avut un an prost", afirma Stolojan.
Baza este formata dintr-un hotel, o cabana si doua restaurante. Ansamblul are o suprafata construita de aproape 5.000 metri patrati si a fost evaluat, inainte de a fi vandut, la peste 11.000.000 euro.
Ansamblul Clabucet se afla in patrimoniul firmei Pavcrib Clabucet Sosire SRL si, asa cum au precizat noii proprietari, dupa modernizarea complexului il vor afilia la un lant international. Compania Tinapack este actionarul principal al Conect Business Park, care detine doua cladiri de birouri in nordul Bucurestiului. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.