Avansul rapid inregistrat de pietele de capital din China reprezinta un motiv de ingrijorare, iar banca centrala analizeaza atent evolutiile preturilor activelor si inflatiei, a declarat guvernatorul institutiei, Zhou Xiaochuan. Zhou apreciaza ca sit
Avansul rapid inregistrat de pietele de capital din China reprezinta un motiv de ingrijorare, iar banca centrala analizeaza atent evolutiile preturilor activelor si inflatiei, a declarat guvernatorul institutiei, Zhou Xiaochuan. Zhou apreciaza ca situatia actuala a pietei chineze de capital este una de tip "bubble", respectiv o crestere excesiva a preturilor, urmata de o scadere rapida. "Nu exista elemente care sa indice ca inflatia nu ar fi sub control", a afirmat oficialul, precizand ca avansul preturilor s-ar putea incetini in trimestrul al doilea, comparativ cu nivelul aferent perioadei ianuarie-martie. Cu toate acestea, rata anuala a inflatiei va depasi in acest an cresterea preturilor consemnata in 2006, a mai spus Zhou.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.