Candidatii la alegerile prezidentiale franceze s-au contrazis, miercuri seara, in problema aderarii Turciei la UE. Segolene Royal declara ca nu doreste "sa inchida usa unei mari tari", in timp ce Nicolas Sarkozy considera un pericol "pentru echilibru
Candidatii la alegerile prezidentiale franceze s-au contrazis, miercuri seara, in problema aderarii Turciei la UE. Segolene Royal declara ca nu doreste "sa inchida usa unei mari tari", in timp ce Nicolas Sarkozy considera un pericol "pentru echilibrul lumii", relateaza AFP. "Cand vom transforma Kurdistanul intr-o problema europeana, lucrurile nu vor mai avansa", a declarat Sarkozy, candidatul de dreapta, care a repetat ca pentru el, Turcia nu apartine Europei, ci "Asiei Mici". "Sunt in favoarea unei Europe politice" in care Turcia va avea un statut de tara asociata, dar integrarea in calitate de stat membru cu drepturi depline in UE va fi "periculoasa pentru echilibrul lumii", a adaugat Sarkozy. Sarkozy si Royal se vor confrunta, duminica, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Franta. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.