Sesiunea de ieri din piata la termen de la Sibiu a prilejuit participantilor reluarea investitiilor pe derivatele ce au ca activ suport actiunile SIF 2 si SIF 5. Aceasta a determinat o crestere consistenta a lichiditatii, fiind tranzactionate peste 2
Sesiunea de ieri din piata la termen de la Sibiu a prilejuit participantilor reluarea investitiilor pe derivatele ce au ca activ suport actiunile SIF 2 si SIF 5. Aceasta a determinat o crestere consistenta a lichiditatii, fiind tranzactionate peste 21.000 de contracte futures si optiuni, valoarea lor reprezentand echivalentul a 78,5 milioane de lei.
Evolutia preturilor s-a incadrat pe cresteri, speculatorii long (pe cumparare) bucurandu-se de acest traseu. "Contractele pe SIF-uri au revenit la tranzactionare, pe fondul unor cresteri destul de semnificative, pe fondul majorarii de capital semnalata de SIF Transilvania, care a adus o noua nota optimista printre investitori, remarca Mirabela Coss de la SSIF Broker Cluj. Totusi, lichiditatea a fost mai degraba una medie, uitandu-ne si la ceea ce s-a intamplat in piata la vedere. In conditiile in care de regula pe piata derivatelor se consemneaza de obicei volume triple sau chiar mai mari raportate la echivalentul in actiuni din piata spot, ziua de ieri a fost una atipica. Chiar daca s-au facut oarecum remarcate actiuni ale hedgerilor in piata, ele s-au mentinut la nivele reduse, semn ca investitorii asteapta o confirmare a directiei ascendente pentru aceste titluri".
Cele mai tranzactionate derivate au fost cele pe SIF 5, care au urcat ieri pana la un maxim de 4,4 lei pentru scadenta din martie viitor. Pentru luna viitoare, tranzactiile au fost realizate la 3,87 - 3,9577 lei, cumparatorii de optiuni Call mizand pe depasirea pragului de 4,02 lei, in timp ce vanzatorii de Put vad drept prag suport pretul de 3,35 lei. Pentru septembrie, tranzactiile au fost realizate la 3,999 - 4,11 lei, iar pentru decembrie la 4,27 - 4,36 lei. Derivatele pe SIF 2 au fost tranzactionate pentru iunie la 3,45 - 3,6 lei, pentru septembrie la 3,6 - 3,69 lei, pentru decembrie la 3,77 - 3,85 lei iar pentru martie la 3,93 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.