Mastercard, a doua mare companie de carduri de credit la nivel mondial, a consemnat un profit net de 214,9 milioane de dolari in primul trimestru, in crestere cu aproape 70% fata de perioada similara din 2006, in conditiile majorarii numarului de tra
Mastercard, a doua mare companie de carduri de credit la nivel mondial, a consemnat un profit net de 214,9 milioane de dolari in primul trimestru, in crestere cu aproape 70% fata de perioada similara din 2006, in conditiile majorarii numarului de tranzactii procesate. Castigul pe actiune s-a plasat la 1,57 dolari pe actiune, depasind estimarile analistilor, care au prognozat, in medie, un profit de 1,16 dolari pentru un titlu. Totodata, veniturile companiei au urcat cu 24% in intervalul ianuarie-martie, la 915 milioane de dolari. Economistii sunt ingrijorati de perspectivele privind cheltuielile de consum din SUA, care au inregistrat, in luna martie, cel mai lent ritm de crestere din ultimele cinci luni. Vanzarile de locuinte si de autovehicule sunt in scadere, iar economia americana a crescut cu 1,3% in primele trei luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2006. Cu toate acestea, volumul total al tranzactiilor in dolari realizate de Mastercard a avansat cu 16,4% in perioada mentionata, iar cresterea numarului tranzactiilor procesate a fost de 19,4%, in contextul majorarii numarului cardurilor de credit si de debit Mastercard cu 11,3%. Actiunile firmei s-au apreciat cu peste 8% dupa publicarea rezultatelor, la 124,2 dolari, in tranzactiile efectuate inainte de deschiderea sedintei bursiere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.