Cresterea vanzarilor Metro in Romania s-a plasat in primele trei luni peste media din Europa de Est, unde vanzarile retailerului au urcat cu 22,6%, la 3,2 miliarde de euro, a anuntat grupul german. Excluzand veniturile magazinelor Geant preluate anul
Cresterea vanzarilor Metro in Romania s-a plasat in primele trei luni peste media din Europa de Est, unde vanzarile retailerului au urcat cu 22,6%, la 3,2 miliarde de euro, a anuntat grupul german. Excluzand veniturile magazinelor Geant preluate anul trecut in Polonia, avansul vanzarilor din regiune a fost de 17,9%. Profitul operational al Metro a scazut in primul trimestru cu 11%, la 123 milioane euro, in pofida unei cresteri importante a vanzarilor, in conditiile in care principalul retailer german a cheltuit circa 15 milioane euro pentru integrarea magazinelor Wal-Mart din Germania, achizitionate in 2006, se arata in raportul financiar al Metro. Profitul dinainte de deducerea impozitelor si a dobanzilor (EBIT) s-a plasat in primele trei luni ale anului anterior la 138 milioane de euro, informeaza Mediafax.
In Europa de Est, vanzarile au avansat cu 12,3%, la 2,4 miliarde euro, cresteri peste medie fiind inregistrate in Rusia si in Romania. In conditii comparabile, veniturile din aceste state au urcat cu 5,3%. Vanzarile diviziei Real, de hypermarketuri, au atins trei miliarde euro, cu 29,1% peste valoarea aferenta primului trimestru din 2006, rezultat influentat semnificativ de preluarea a 85% din reteaua de magazine controlata de retailerul american Wal-Mart in Germania si de achizitia companiei poloneze Geant, care opera 19 hypermarketuri. Operatiunile Real din Europa de Est au avut vanzari de 500.000 de euro in ianuarie-martie, in crestere cu 81,9%, respectiv cu 31,5%, excluzand magazinele Geant. Compania a cheltuit in T1 85 milioane euro, fata de 30 milioane euro in aceeasi perioada din 2006, pentru extinderea retelei de unitati Real, proces care a inclus deschiderea a cate unui nou magazin in Romania, Rusia si Germania. Grupul Metro opereaza un lant de 31 de magazine in Romania, dintre care 23 de unitati Metro Cash&Carry si opt unitati Real.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.