GECAD ePayment a lansat sistemul proprietar myAvangate, dedicat industriei dezvoltatoare de software, care se constituie intr-o solutie integrata de management automatizat al canalului de vanzari, anunta compania. myAvangate este disponibil acum la n

GECAD ePayment a lansat sistemul proprietar myAvangate, dedicat industriei dezvoltatoare de software, care se constituie intr-o solutie integrata de management automatizat al canalului de vanzari, anunta compania. myAvangate este disponibil acum la nivel international si urmeaza sa fie localizat lingvistic pentru mai multe tari, prioritara fiind Romania.
Pentru un producator de software, avantajele folosirii myAvangate se traduc prin posibilitatea gestionarii online a intregului proces de vanzari, incepand cu urmarirea dinamicii resellerilor si managementul licentelor, mergand pana la controlul comenzilor, facturilor, discounturilor si platilor.
Potrivit reprezentantilor GECAD, majoritatea producatorilor de software se concentreaza in principal pe etapa de constructie si de licentiere, iar procesul de vanzari este fie secundar, fie gestionat ineficient. "Forta de vanzari din companiile de software ar trebui sa isi canalizeze eforturile catre identificarea oportunitatilor si dezvoltarii ulterioare, nu numai pe mentinerea afacerii deja existente - livrarea produselor, a codurilor de acces, supervizarea comenzilor si a platilor, sau completarea unor rapoarte imense", spune Carmen Sebe, CEO GECAD ePayment. "Succesul sau esecul unei afaceri sunt direct determinate de o buna sau, dimpotriva, de o nereusita strategie de management al vanzarilor", adauga Carmen Sebe.

"Outsourcing-ul descurajeaza antreprenoriatul din industria de software"

In Romania exista aproximativ 1.000 de companii dezvoltatoare de software, majoritatea acestora insa functioneaza ca parteneri outsource pentru nume mari de afara. "Se ignora astfel potentialul de afaceri pe care il prezinta dezvoltarea si distributia aplicatiilor proprietare. Politica de outsourcing este profitabila pe termen scurt, dar impactul pe termen lung se traduce prin stagnarea companiilor care dezvolta aplicatii la comanda si prin limitarea cresterii veniturilor la nivel de industrie", precizeaza Radu Georgescu, presedinte GECAD Group. Potrivit acestuia, orientarea catre dezvoltarea de software original, propriu, este o politica mult mai profitabila pe termen lung pentru firmele romanesti. Portofoliul de clienti Avangate® si myAvangate este acum, in proportie de 90%, reprezentat de companii din afara tarii, unde industria IT&C exploateaza de multa vreme potentialul distributiei electronice de software. GECAD ePayment este integrator de solutii pentru comert electronic, lider pe piata romaneasca de sisteme de plati online. ePayment® este o solutie pentru magazine virtuale, avand ca scop principal realizarea unui sistem simplu si sigur de plati pe Internet atat pentru comercianti, cat si pentru cumparatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.