Ministerul Finantelor Publice a vandut, in cadrul licitatiei organizate ieri, obligatiuni de stat cu scadenta la cinci ani in valoare totala de numai 113,5 milioane lei, cu mult sub suma anuntata, de 700 de milioane lei, randamentul acceptat fiind de
Ministerul Finantelor Publice a vandut, in cadrul licitatiei organizate ieri, obligatiuni de stat cu scadenta la cinci ani in valoare totala de numai 113,5 milioane lei, cu mult sub suma anuntata, de 700 de milioane lei, randamentul acceptat fiind de 7,2%.
Astfel, randamentul maxim acceptat reprezinta si nivelul mediu de adjudecare, de unde ar putea rezulta faptul ca suma totala a fost atrasa de la una, cel mult doua institutii de credit.
Obligatiunile emise de Trezorerie au un cupon de 6,5% pe an. Randamentul obtinut in cadrul emisiunii de ieri se situeaza foarte aproape de cel obtinut la ultima emisiune de cinci ani organizata la inceputul lunii aprilie, cand Finantele au atras un miliard de euro, la 7,21%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.