Grupul Genco Trade, importator si distribuitor de electronice si electrocasnice, estimeaza ca va inregistra in acest an o crestere cu 40% a cifrei de afaceri fata de nivelul de 48 milioane euro din 2006, a declarat Ovidiu Bejan, directorul comercial
Grupul Genco Trade, importator si distribuitor de electronice si electrocasnice, estimeaza ca va inregistra in acest an o crestere cu 40% a cifrei de afaceri fata de nivelul de 48 milioane euro din 2006, a declarat Ovidiu Bejan, directorul comercial al companiei, citat de Mediafax. "Reducerea sau eliminarea taxelor vamale la unele produse vor contribui la atingerea acestui obiectiv", a spus Bejan, adaugand ca produsele audio-video, din care fac parte atat televizoarele cu tub catodic, cat si cele LCD si plasma, au avut cea mai mare pondere in venituri. Genco Trade este distribuitor exclusiv pentru gama de produse electrice si electrocasnice a companiilor Samsung, Mitsubishi, DeLonghi-Climaveneta si brandul propriu, Fourlis, precum si pentru echipamentele sportive marca Intersport. Bejan a mai mentionat ca marca Samsung a ocupat, anul trecut, primul loc pe piata televizoarelor LCD, cu o cota de 30%, si a acoperit peste 20% pe segmentul televizoarelor plasma si cu tub catodic.
Pentru anul curent, grupul are ca obiective pastrarea pozitiei pe piata produselor electronice, precum si imbunatatirea prezentei pe piata echipamentelor electrocasnice si a aparatelor de aer conditionat. De asemenea, Genco vizeaza prima pozitie pe piata echipamentelor sportive, cu marca Intersport. "Anul 2007 este foarte important pentru noi. Majoritatea produselor noastre resimteau taxele ridicate de import, insa, prin aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, acestea au fost eliminate. Anul 2007 a inceput foarte puternic. Vanzarile din luna ianuarie au fost cu 260% mai mari decat in aceeasi luna a anului trecut", a mai spus Akis.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.