Astra-Uniqa vizeaza pentru acest an cresteri ale volumului de prime brute subscrise cu aproximativ 60%, ulterior unui ritm de crestere de 79,5% inregistrat anul trecut, la 302,9 milioane de lei, an in care compania a trecut pe profit, cu un castig de
Astra-Uniqa vizeaza pentru acest an cresteri ale volumului de prime brute subscrise cu aproximativ 60%, ulterior unui ritm de crestere de 79,5% inregistrat anul trecut, la 302,9 milioane de lei, an in care compania a trecut pe profit, cu un castig de peste 800.000 de lei.
"Vom pune accent pe parteneriatele cu institutiile bancare si pe extinderea retelei de unitati teritoriale. De asemenea, Astra-Uniqa vrea sa obtina un profit brut de 2,2 milioane lei", a declarat directorul general al Astra-Uniqa, Radu Mustatea. In 2006, segmentul asigurarilor generale a atras prime brute subscrise in valoare de 301,3 milioane de lei, in timp ce pentru asigurarile de viata s-au subscris prime de 1,61 milioane de lei.
Tot anul trecut, volumul primelor brute subscrise pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto si Carte Verde a inregistrat o crestere cu 61,9%, la 150,8 milioane de lei, in timp ce segmentul politelor Casco s-a dublat la 65,3 milioane de lei. In ceea ce priveste volumul daunelor, acesta a urcat cu 29,37%, pana la 123,3 milioane de lei. Cea mai mare crestere, de circa 72%, a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurarile CASCO.
"Politele auto s-au plasat pe unul din ultimele locuri in ceea ce priveste profitabilitatea", a spus Mustatea. In primul trimestru din 2007, primele brute subscrise au ajuns la 120 de milioane de lei. "Fata de primul trimestru din 2006, subscrierile au stagnat, unul din motive fiind si o reducere a activitatii pe segmentul politelor auto", a mentionat Mustatea.
Astra-Uniqa a lansat ieri o polita pentru IMM pentru asigurarea bunurilor si a proprietatilor, pentru care a colaborat cu reprezentanti ai grupului Uniqa, ce a lansat acest tip de asigurare in urma cu patru ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.