Romania va primi de la UE bani din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Banca va fi selectata pentru fondurile destinate Romaniei in acest an, cu posibilitatea prelungirii contractu
Romania va primi de la UE bani din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) si Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Banca va fi selectata pentru fondurile destinate Romaniei in acest an, cu posibilitatea prelungirii contractului pe o perioada de patru luni. Pana ieri, nici o banca nu a cumparat caietul de sarcini, 3 mai fiind termenul limita de achizitie. Cele doua fonduri ale Uniunii Europene, FEGA si FEADR, sunt destinate finantarii sectorului agricol si de dezvoltare rurala. Astfel, prin FEGA sunt acordate subventiile pentru fermieri, de circa 50 de euro pe hectar in acest an, dar si masuri de reglare a pietei (de exemplu, achizitionarea de catre APIA a unui anumit produs la un pret de referinta - n.r.), iar FEADR este destinat sprijinirii proiectelor de dezvoltare rurala.
"Estimarile Ministerului Agriculturii arata ca sumele primite vor fi de 560 de milioane euro, din care 250 de milioane euro din FEGA, iar restul pentru dezvoltare rurala", a declarat directorul Directiei Financiar-Contabilitate din minister, Carmen Bidascu. Sumele destinate platilor unice pe suprafata pentru fermieri se ridica, in total, pentru 2007, la circa 440 de milioane euro, peste nivelul fondurilor pe care ministerul estimeaza ca le va primi, de 250 de milioane euro. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.