Profitul net al grupului german de asigurari Allianz, prezent in Romania prin filiala Allianz-Tiriac, a crescut in primul trimestru cu aproape 80%, la 3,2 miliarde de euro, sustinut de castigurile obtinute din vanzarea unor participatii, potrivit rap
Profitul net al grupului german de asigurari Allianz, prezent in Romania prin filiala Allianz-Tiriac, a crescut in primul trimestru cu aproape 80%, la 3,2 miliarde de euro, sustinut de castigurile obtinute din vanzarea unor participatii, potrivit raportului financiar preliminar.
Cea mai mare companie de asigurari din Europa a raportat un profit operational de 2,9 miliarde de euro, in crestere cu peste 7%, in pofida despagubirilor de 340 de milioane de euro solicitate de clienti dupa furtuna Kyrill, care a lovit Europa in luna ianuarie.
Aceste cheltuieli au afectat profitul operational al diviziei de asigurari de proprietate si accidente cu 119 milioane de euro fata de perioada similara a anului precedent. Unii investitori ar putea fi dezamagiti ca initiativele asiguratorului de a-si majora veniturile nu au avut rezultate mai bune, dar Allianz ar putea indeplini obiectivul pentru profitul aferent intregului an, a afirmat Lucio di Geronimo, analist la grupul HVB.
Cotatia actiunilor Allianz a crescut cu un procent in timpul sedintei de tranzactionare, la 168,43 euro, avans superior ritmului mediu de 0,8%, inregistrat de titlurile companiilor europene de asigurari. Compania a inregistrat in primul trimestru castiguri semnificative, de aproximativ doua miliarde de euro, din vanzarea unor participatii la mai multe firme, inclusiv Munich Re, BMW si KarstadtQuelle.
Castigurile generate de aceste vanzari vor fi orientate catre finantarea finalizarii procesului de preluare a subsidiarei AGF din Franta, parte a planului de restructurare la nivel european a companiei, in vederea eficientizarii operatiunilor si a cresterii profiturilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.