Doua consortii de firme - unul format din Luxten, Ericsson, Alcatel si Neotel, iar celalalt din Aro Construct, Omnilogic si Siemens - au depus ofertele la sfarsitul anului 2006, iar comisia de licitatie le-a respins in luna ianuarie. "Pana vineri (4
Doua consortii de firme - unul format din Luxten, Ericsson, Alcatel si Neotel, iar celalalt din Aro Construct, Omnilogic si Siemens - au depus ofertele la sfarsitul anului 2006, iar comisia de licitatie le-a respins in luna ianuarie. "Pana vineri (4 mai - n.r.), documentatia va fi prezentata primarului general al Capitalei pentru a fi semnata, iar luni (7 mai - n.r.) anuntul va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei si al Uniunii Europene", a declarat, ieri, Alexandru Radu, director executiv in cadrul Primariei. Municipalitatea Bucurestilor a obtinut, recent, certificatul de intregistrare a marcii pentru Netcity, fiind primul brand inregistrat al institutiei. Denumit Retea metropolitana de fibra optica a municipiului Bucuresti pentru telecomunicatii - NetCity, proiectul urmeaza sa fie realizat in parteneriat public-privat, dar cu intarziere, intrucat lucrarile erau programate sa inceapa in aceasta primavara. Constructorul va executa o canalizatie unde va fi coborata de pe stalpi intreaga retea de cabluri de fibra optica si de electricitate. Totodata, executantul va monta cabluri suplimentare, destinate inchirierii de catre operatorii care vor sa furnizeze servicii de telecomunicatii intr-o anumita zona. Netcity va permite, de asemenea, instalarea unor dispozitive de control a traficului rutier, implementarea unui sistem de alarmare a populatiei si o conexiune unitara intre Primaria Capitalei si cele de sector si companiile subordonate. Proiectul este structurat in trei etape, primele doua fiind evaluate la 100 milioane de euro fiecare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.