"Noi ne desfasuram in acest moment filosofia bugetara in limitele tratatului de la Maastricht (deficit de maxim 3% din PIB - n.r.). In momentul de fata, nu intrevedem o alta posibilitate. Mai mult decat atat, nu uitati ca Romania este implicata intr-
"Noi ne desfasuram in acest moment filosofia bugetara in limitele tratatului de la Maastricht (deficit de maxim 3% din PIB - n.r.). In momentul de fata, nu intrevedem o alta posibilitate. Mai mult decat atat, nu uitati ca Romania este implicata intr-un program de tintire a inflatiei, ceea ce obliga la un control al cheltuielilor publice", a explicat Vosganian, transmite Mediafax.
Ministrul a aratat ca veniturile au inceput sa-si revina in ultima parte a intervalului si crede ca incasarile bugetare vor reintra in normal, potrivit programului.
Totodata, surse din MEF citate de Mediafax au afirmat ieri ca ministerul va propune Guvernului o rectificare bugetara prin redistribuirea unei sume de 1,2 miliarde de euro, reprezentand fonduri necheltuite de ministere in primul trimestru al anului. Vosganian a anuntat, saptamana trecuta, ca Executivul va efectua o rectificare bugetara in luna mai daca evolutia incasarilor va fi buna. Ministrul nu a precizat sensul rectificarii. Pentru acest an, Guvernul a stabilit un plafon al deficitului bugetar de cel mult 2,8% din PIB. Sumele propuse pentru redistribuire in cadrul rectificarii bugetare reprezinta putin peste 1% din PIB estimat pentru acest an de Comisia Nationala de Prognoza. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.